^

Sprekers over wellbeing

Wellbeing is een woord met veel laagjes. Het heeft niet alleen met time- & stressmanagement te maken, maar ook met work-life balance, vitaliteit en gezondheid, happy aging en uiteraard ook lifestyle. Ben je op zoek naar sprekers over wellbeing – we vatten het even kort samen in één woord – dan zit je hier goed! Ons advies? Maak je keuze uit één van onze boeiende sprekers! Bij ons vind je stuk voor stuk authentieke sprekers die het hebben over ‘je goed in je vel voelen’, en adviezen geven die ze ook toepassen in hun eigen leven.

Lees meer

Wellbeing
©Sprekerspool

Wat is wellbeing eigenlijk?

Wellbeing van medewerkers staat steeds hoger op de agenda binnen bedrijven. En dat is maar normaal, want gelukkige en gezonde medewerkers zijn niet alleen productiever, ze maken het samenwerken ook voor iedereen aangenamer.

Onze sprekers over wellbeing van medewerkers hebben het over vier hoofdfactoren:

 • Omgevingsfactoren of de fysieke werkomgeving van de medewerker. Is de werkplek comfortabel, temperatuur en luchtkwaliteit voldoende,  fijne verlichting?
 • Fysieke factoren zoals voldoende beweging, gezonde voeding en de ervaring van pijn en ziekte, dus de leefstijl van de medewerker.
 • Sociale factoren zoals de relaties van de medewerker met familie, vrienden, collega’s en manager. De werksfeer creëert een goede band tussen de medewerkers en verhoogt hun betrokkenheid.
 • Psychologische factoren zoals stress, autonomie en rust. Medewerkers moeten de mogelijkheid krijgen continu te blijven leren en zich te ontwikkelen, zodat ze een doel hebben en zich nuttig voelen.

Sprekers over wellbeing, time- en stressmanagement

Kort door de bocht zouden we deze gastsprekers kunnen omschrijven als sprekers over burn-out. Volgens KU Leuven vertoont één op de zes werkende Vlamingen verschijnselen van burn-out en uitputting. Nog veel meer Belgen hebben te kampen met stress. Burn-out kan je nochtans voorkomen, want je hebt zoveel meer invloed op je leven en stressniveau dan je denkt.

Boek een van onze sprekers over time- en stressmanagement. De aanwezigen op de informatieve lezing of inspirerende workshop zullen alvast veel opsteken over hoe ze hun stressniveau naar omlaag krijgen. Iets wat niet alleen ideaal is voor je werknemers, maar ook voor je organisatie.

Mogelijke thema’s van de spreker over time- en stressmanagement

 • Het verschil tussen positieve en negatieve stress
 • Oorzaken, signalen en symptomen van stress: via neuropsychologisch onderzoek weten we steeds beter hoe het menselijk brein werkt en kunnen we er ook beter op inspelen om burn-out te voorkomen
 • Oplossingen van stress: vaak is meer regelmaat in je leven al een goede oplossing om energiek, gemotiveerd en enthousiast te blijven

Sprekers over wellbeing en work-life balance

Onze wereld verandert in een rotvaart. Niet alleen onze manier van leven evolueert razendsnel, ook onze manier van werken. Een goede work-life balance is broodnodig om het hectische leven de baas te kunnen.

Meer en meer moeten we werk en privéleven zo goed mogelijk integreren en nadenken over hoe we meer structuur brengen in de werkdag, met meer focus werken en meer pauzes nemen.

Onze sprekers over work-life balance vertellen je alles over de juiste combinatie van geestelijk evenwicht, lichamelijke gezondheid en gezonde voeding.

Mogelijke thema’s van de spreker over work-life balance

 • Hoe schermen we kantoortijd en vrije tijd beter van elkaar af?
 • Hoe vermijden we dat privé en werk naadloos in elkaar overlopen, met alle gevaren vandien voor het welzijn.
 • Op welke manier ga je om met de bijna continue schermtijd en de vele vergaderverzoeken?
 • Met welke slimme aanpassingen maak je je werkdag energieker en je privéleven rustiger, aangenamer én gelukkiger.
 • Heb jij controle over jouw gezonde en sociale werkomgeving?

Een boeiende lezing over work-life balance betekent een boost voor het welzijn van je werknemers.

Sprekers over wellbeing, vitaliteit en gezondheid

Deadlines, druk, veranderingen en stress zorgen ervoor dat mensen crashen. Door het steeds drukkere leven voelen veel mensen zich regelmatig uitgeput. Wist je dat een vermoeide werknemer gemiddeld 5,6 uur per week aan productieve tijd verliest?

Boek een van onze sprekers over vitaliteit en gezondheid. Die schotelt je alvast nuttige inzichten en tips voor om het energieniveau van je medewerkers naar omhoog te krijgen.

Gezonde en vitale, frisse, alerte en actieve medewerkers doen je bedrijf bloeien!

Mogelijke thema’s van de spreker over vitaliteit en gezondheid

 • Hoe optimaliseer je je mentale, emotionele & fysieke capaciteiten?
 • Hoe hou je je mentale, emotionele en fysieke energie in evenwicht?
 • Op welke manier ontwikkel je je potentieel ten volle en word je mentaal gezonder?
 • Hoe krik je met de juiste voeding, ademhaling én beweging je energie én je productiviteit op?
 • Hoe bouw je een goede nachtrust op?
 • Op welke manier las je regelmatige herstelpauzes in?

Een positieve mindset en een doel vinden in wat je doet zijn alvast essentieel.

Sprekers over wellbeing en happy aging

We leven met zijn alleen steeds langer. De 70’ers van toen zijn de 50’ers van nu. We doen dus maar beter ons uiterste best om die langere jaren gelukkig en gezond door te brengen.

Je aangeboren KernTalenten kennen en die ook in de praktijk brengen kan daarbij veel helpen. Want in dat geval doe je wat je graag doet en haal je daar veel positieve energie uit. Je voelt je meteen en automatisch een pak beter in je vel. Ook als je ouder wordt blijven je kerntalenten een bron van energie.

Wil je je werknemers – eventueel met pensioen in zicht – de nodige veerkracht bieden om lang en gelukkig te leven? Boek dan een van onze sprekers over happy aging in.

Mogelijke thema’s van de spreker over happy aging

 • Hoe bereid je je voor op een gelukkige oudere dag?
 • Hoe vind je in het verleden de troeven voor je toekomst?
 • Op welke manier hou je je hoofd recht en je ledematen jong?
 • Met pensioen en nu: hoe blijf je je aangeboren KernTalenten aanspreken?
 • Waarom zijn bepaalde regio’s  in de wereld, de zogenaamde Blue Zones, gezonder?

Sprekers over wellbeing en lifestyle

Aandacht voor lifestyle of leefstijl is belangrijk, want je manier van leven bepaalt je gezondheid in hoge mate. Die leefstijl kan je ruim interpreteren als de manier van leven van jou als individu, maar ook als onderdeel van een groep of sociale klasse.

Lifestyle heeft zijn eigen unieke sociale codes, gedragingen, houdingen en bezittingen. Het is in ieder geval zoveel meer dan wat de marketing ervan maakt. Die verengt lifestyle puur tot consumentengedrag.

Boek een van onze sprekers over lifestyle. Die maakt je graag duidelijk dat jij de baas bent over je levenskwaliteit en stijl van leven.

Mogelijke thema’s van de spreker over lifestyle

 • Hoe bereik je een gezonde lifestyle?
 • Op welke manier verbeter je jouw voedings- en beweegpatroon?
 • Hoe ontwikkel je je een eigen smaak?

Boek een van onze sprekers over wellbeing

Wil je gespecialiseerde sprekers over wellbeing inhuren? In dat geval zit je goed bij Sprekerspool. Hieronder vind je een aantal geweldige exemplaren waarvan je veel zult leren.

Al onze sprekers over wellbeing leven hun eigen adviezen, vertalen hun eigen inzichten naar de praktijk en helpen je verder op weg via een goed verhaal of interactieve les. En ze doen dat graag.

Hier vind je alvast meer informatie over Sprekerspool en over wat Sprekerspool doet.

Met een lezing van Sprekerspool kan je trouwens alle kanten uit. Je kan bij ons terecht voor een bespreking, betoog, college, essay, toespraak, traktaat, uiteenzetting, verhaal, voordracht… Ook een workshop of interactieve les is mogelijk. Personal coaching is ook een optie. Vraag ernaar!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om een boeiende en authentieke spreker over wellbeing te boeken?

Neem gerust contact op.

Misschien ook geïnteresseerd in een spreker over bedrijfscultuur, leiderschap en verandermanagement?

Kies een van onze sprekers over wellbeing

Heb jij jouw match gevonden? Laat het ons weten!

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen