^

Stefaan Engels

Stefaan Engels

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpKunst - Cultuur - Muziek, Wellbeing
Te boeken alsKeynote spreker, storyteller
Talen
  • nl

Info & boekingen

Stefaan Engels ken je ongetwijfeld. Misschien zelfs nog meer onder de benaming De Marathonman. In 2010 slaagde hij erin een jaar lang elke dag – inderdaad, élke dag – een marathon te lopen. Elke dag maar liefst 42 kilometer, door wind, regen, hagel, maar gelukkig af en toe ook onder een deugddoende zon. Die spectaculaire topprestatie leverde hem internationale erkenning op.

Ook nu, meer dan tien jaar later, is zijn boodschap dezelfde. Investeer in je fysieke en mentale gezondheid. Maak plannen en voer ze ook uit. Want alleen op die manier slaag je erin je levenskwaliteit hoog te houden.

Biografie

Sinds 2000 is Stefaan Engels  bezieler van vele campagnes en loopevenementen zoals Gent marathon, midzomerrun, be a Hero for one day, Ironmanagers en Absoluut Gent 10 mijl, een kwalitatieve totaalbeleving met focus op sport en cultuur.

Zijn drijfveer vond hij eerst en vooral in de kunst. Met zijn Bedenkerscollectief 'Impressant' (1985-2001) organiseerde hij als visionair en initiatiefnemer interactieve tentoonstellingen, educatieve projecten en publicaties. Momenteel werkt Stefaan Engels met zijn team aan een platform  (P.L.A.K.) rond kinderfilosofie met een belevingsvolle tentoonstelling en lessenpakketten.

2010: jaar van verandering van Stefaan Engels

2010 werd het jaar van verandering. In dat jaar liep hij elke dag een marathon. De eerste vier maanden waren een fysieke marteling. Daarna werd het vooral mentaal enorm zwaar. Toen kwam het erop aan door te zetten en alle hindernissen te overwinnen. Die prestatie leverde hem de naam De Marathonman op. Een naam die intussen een echt merk is geworden.

Stefaan is erin geslaagd de naam én zijn spectaculaire verhaal te verzilveren. Hij bracht een  boek uit en gaf lezingen over hoe je het best omgaat met de hindernissen en problemen die dagelijks op je weg komen.

 

Info & booking

Maar een man kan uiteraard niet jarenlang blijven teren op dezelfde prestatie, hoe super die ook is. Stefaan is ondertussen 61 jaar oud en pas onlangs vader geworden. Zijn jongste is acht maanden, zijn oudste twee jaar. Hij bevindt zich in een nieuwe fase van zijn leven. Tijd om zijn verhaal wat bij te sturen.

Hij is recordhouder aantal marathons, hij heeft er maar liefst 1001 stuks gelopen. In 2007 deed hij ook het hoogste aantal triatlons op één jaar (20). Nu zoveel jaar later wil hij onder de noemer ‘The Fittest Father’ zijn recordtriatlontijd nog gaan verbeteren. Daarmee wil hij aantonen dat je nog lang niet afgeschreven bent op je 50ste of 60ste.

Zoals vanouds brengt hij zijn boodschap al stuntend, want dat past bij zijn persoonlijkheid. Maar uiteraard hoeft niemand het zo extreem als hem te doen. Zijn boodschap? Investeer in je fysieke en mentale gezondheid. Maak plannen en voer ze ook uit. Wat alleen op die manier slaag je erin je levenskwaliteit op slag te verhogen én hoog te houden.

 

 

 

 

 

Boek Stefaan Engels nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen