Interview met bezieler Sylvie De Muynck over Sprekerspool

Dag Sylvie, vandaag is een belangrijk moment voor jou. Je website gaat online. Proficiat! Leg eens uit, wie of wat is Sprekerspool?

“Sprekerspool wil een (h)echte community worden. Een verzamelplaats van boeiende sprekers die het hebben over een waaier van interessante onderwerpen. Altijd enthousiast en telkens opnieuw met de klemtoon op duurzaamheid en hoffelijkheid. Ben je op zoek naar een deskundige spreker om je event op te luisteren en kracht bij te zetten? Dan kan je die boeken via mij, Sylvie De Muynck. Voor jou speel ik graag de rol van Power Connector.”

Mooi initiatief. Hoe ben je ertoe gekomen de Sprekerspool op te richten?

“In mijn professionele bezigheden merk ik regelmatig dat er écht nood is aan boeiende, fascinerende en inspirerende sprekers. Veel mensen lijken de weg een beetje kwijt in de complexe wereld waarin we leven. Die willen soms wat duiding en uitleg bij bepaalde topics. Hen wil ik graag helpen.”

“Ik heb Sprekerspool ook een beetje voor mezelf opgestart. Telkens als ik naar een spreker ga luisteren kom ik thuis als een vat vol ideeën. Ik zit weer boordevol energie en heb nieuwe inspiratie om mee aan de slag te gaan in de zaken waar ik op dat moment mee bezig ben. Dat gevoel wil ik ook anderen aanbieden.”

“Het idee om iets als Sprekerspool op te starten speelt al heel lang. Ik kom uit een warm nest met bijzonder veel creativiteit. Ook mijn mama was heel creatief. Een van de laatste gesprekken die ik met haar had ging gedeeltelijk over die creativiteit. Ze kent me door en door en moedigde me aan mijn droom te volgen. Ik zie de Sprekerspool als een ode aan mijn moeder. Zij zou dit initiatief 100% ondersteund hebben. Ze zag me als verbinder en connector, zoals zij er ook een was.”

Wat drijft je om dit te doen?

“Het is echt een jeugddroom die in vervulling gaat. Als kind was ik al een Fire Starter en een Sparkle Architect. Ik zorgde voor animo op elk feestje. Nu, als 50-plusser, is het moment aangebroken om er echt werk van te maken. Ik heb in de voorbije jaren een enorm groot netwerk opgebouwd en verschillende mensen leren kennen uit verschillende gebieden. Maar allemaal met dezelfde kijk op het leven en met dezelfde waarden. Velen ervan heb ik al aangesproken met de vraag: “Heb je zin om mee te doen aan Sprekerspool?” En vrijwel iedereen zei meteen ja! Is toch tof!”

“De gunfactor tussen ons is trouwens heel groot. Als ik iemand bel met de vraag iets voor mij te doen, dan is het antwoord altijd positief. En dat geldt ook omgekeerd. We gunnen elkaar veel, we helpen elkaar en gaan aangenaam en hoffelijk met elkaar om. Dat wil ik ook betekenen voor de mensen die op zoek zijn naar een gastspreker.”

“Ik weet dat er veel concurrentie is, en dat er veel sites bestaan die sprekers aanbieden. Maar ik wil het vooral puur en authentiek houden. Mensen verbinden, dat is wat me drijft en passioneert. Handshake is the deal. Een woord is een woord. Spreek je iets af met iemand, of beloof je iets, dan doe je dat ook. Die ouderwetse hoffelijkheid, dat zorgzaam met elkaar omgaan, dat vind ik superbelangrijk. Ik ben zelf spreker over etiquette, hoffelijkheid en positieve duurzame communicatie.”

Wil je rijk worden van Sprekerspool? Zie je dit groot?

“Neen, ik zie het meer als een service aan de maatschappij. Ik wil er gelukkig van worden, er energie uit halen en tegelijk ook andermans batterijen opladen en gelukkig maken.”

“Weet je wat me ‘rijk’ maakt? Dat ik mensen kan helpen bij hun zoektocht naar een spreker die bij hen past. Ik wil dat iedereen die een gastspreker zoekt op Sprekerspool.be zijn gading vindt. Dat de spreker op het event een prachtprestatie neerzet. En dat de persoon die de spreker boekt gelukkig is dat ze elkaar hebben gevonden. Die match tussen spreker en organisatie maakt me rijk!”

“Ik word er gelukkig van als ik mensen kan helpen en Power Connector kan zijn. Ik wil dat mensen via mij connecteren met warme deskundige mensen die weten waarover ze het hebben en daar ook gepassioneerd als ervaringsdeskundige over vertellen.”

“Op dit ogenblik coveren we een achttal thema’s, maar die kunnen we gerust nog uitbreiden. De actualiteit en ook de sprekers zullen ons nog meer ideeën aanreiken.”

Vertel eens, waar maak jij het verschil? Wat is jouw meerwaarde?

“Ten eerste de authenticiteit. What you see is what you get. Alles komt recht en positief uit het hart, zonder blabla. Verder leg ik de nadruk op duurzaamheid, ook in het hoffelijk en zorgzaam omgaan met elkaar. Die houding vind ik ontzettend belangrijk.”

“Je zal merken dat onze sprekers niet altijd de bekende BV’s zijn, maar dat hoeft ook niet. Er zijn zoveel mensen die zoveel boeiends te vertellen hebben. En die het daarover hebben uit de warmte, puurheid, echtheid en authenticiteit van hun hart.”

Wat zijn jouw passies?

“Mensen verbinden, dat is mijn eerste passie. Maar ook muziek drijft me, elke dag opnieuw. Zonder muziek zou ik niet kunnen leven, dat zit zo diep in mij. Muziek verbindt trouwens ook, brengt mensen in een bepaalde ‘mood’. De podcast die we plannen zal zeker een herkenbare tune hebben. Mensen samenbrengen, daar doe ik het voor.”

Is iedereen welkom?

“Iedereen met het hart op de juiste plaats en een warme kijk op de samenleving is welkom. Iedereen die hier als spreker op de website staat, ken ik persoonlijk en dat vind ik heel belangrijk. Er moet een match zijn tussen de sprekers en mezelf, en die moeten we voelen aan beide kanten. Ik wil bewust inzetten op diversiteit. Ik wil alle rangen, standen, geslachten, vormen en kleuren. Laat ze maar komen!” Call me!

Ook geïnteresseerd om te weten te komen wat Sprekerspool precies doet?

© C’boncopywriter in Gent