^

Sprekers over future fit society

Ons systeem piept en kraakt aan alle kanten. Denk aan de stijgende energieprijzen, stokkende distributie en de aarde die in een recordtijd opwarmt. Alleen een organisatie die zich van al deze uitdagingen bewust is en toekomstbewust denkt én werkt, zal de huidige turbulente tijden overleven. Ons advies? Boek een van onze sprekers over future fit society. Die heeft het onder meer over de noodzaak van trendwatching, veranderingstrajecten, good leadership dat teamwork aanstuurt, agility, transitie en performante wendbaarheid.

Lees meer

Future Fit Society
©Sprekerspool

Sprekers over future fit society en trendwatching

De wereld verandert in een rotvaart, zeker sinds de digitalisering. Hoe vind je nog een structuur in onze turbulente tijden? Hoe herken je de trends die ertoe doen? Die de economie en samenleving beïnvloeden en de toekomst duurzaam vormgeven? Hoe herken je die eerste signalen op tijd?

En is trendwatching wel voldoende? Want wat doe je met wat je ziet? Hoe zet je die trends succesvol om in innovatieve toepassingen?

Onze sprekers over trendwatching delen hun inzichten graag met jou, je medewerkers, je stakeholders…

Mogelijke thema’s van onze spreker over trendwatching

 • Innovatieve ideeën over product of productieproces
 • Technische vernieuwing en vernieuwing in bedrijfsstructuren
 • Veranderen van de sociale structuur, inclusief maatschappelijke uitdagingen
 • Delen van auto’s, fietsen, huizen, kennis, gereedschap, infrastructuur, parkeerplaatsen …
 • Ecodesign
 • Peer-to-peer economie
 • Nieuwe veelbelovende businessideeën
 • Trendwatching in kunst, architectuur, cultuur, design en mode, voedsel, muziek, duurzaamheid en reizen

Sprekers over Future Fit Society en leadership

In chaotische en instabiele periodes is leadership belangrijker dan ooit. Mensen hebben een leider nodig die hun richting en duiding geeft. Als nieuwe leider werk je vanuit waarden als authenticiteit en verbinding.

Je hoort eerst je eigen troeven en talenten te leren kennen, want enkel als je die kent kan je ze uitspelen en een impact maken op anderen. Door goed te communiceren en je team te coachen slaag je erin hun productiviteit te verhogen. Onze sprekers over leadership vertellen je er alles over.

Mogelijke thema’s van onze spreker over leadership

 • Duurzaam leiderschap
 • Hoe herken je de profielen van je medewerkers?
 • En belangrijk, hoe speel je daarop in?

Onze sprekers over future fit society en teamwork

De grootste uitdaging van jou als manager – en van elke organisatie en vereniging tout court – is het bevorderen en aansturen van teamwork. Want het succes van je bedrijf hangt in grote mate af van je medewerkers én hoe zij samenwerken als team.

Boek een van onze sprekers over teamwork. Die maakt je duidelijk hoe je de productiviteit van je team de hoogte in kan krijgen. Goed teamwork en intensieve samenwerking ontstaan wanneer je de talenten en persoonlijkheden in je groep als basis gebruikt om de rollen perfect te verdelen.

Mogelijke thema’s van onze spreker over teamwork

 • Hoe bereik je een goede samenwerking in je team?
 • Op welke manier maak je de betrokkenheid groter?
 • Hoe vermijd je niet-resultaatgericht werken?

Sprekers over future fit society en agility, wendbaarheid en transitie

Elke crisis biedt kansen, tenminste als je erin slaagt de chaos om te zetten in een succesvolle transitie. Agility, ook wel gekend als wendbaarheid, houdt in dat je als bedrijf snel een transitie kan uitvoeren. Dat doe je door beter, wendbaarder en veerkrachtiger dan een klassieke organisatie in te spelen op de veranderde omstandigheden. En door échte meerwaarde toe te voegen.

Vaak gebeurt die transitie van onderop. Wendbare organisaties vragen dan ook om wendbare mensen en een ander type van organisatie. Een van onze sprekers over agility, wendbaarheid en transitie vertelt er je alles over.

Niet de grootste bedrijven overleven, ook niet de slimste bedrijven, maar de meest wendbare en veerkrachtige organisaties. (Prof. Jan Rothmans)

Mogelijke thema’s van onze spreker over agility, wendbaarheid en transitie

 • Wanneer ben je als organisatie toekomstbestendig?
 • Hoe maak je je bedrijf wendbaarder?
 • Van strategisch plan naar strategie van wendbaarheid
 • Van verticaal naar horizontaal denken
 • Hoe verbeter en versnel je de processen in je bedrijf?
 • Op welke manier slaag je erin te vernieuwen door te experimenteren?
 • Hoe overleef je een crisis en kom je er zelfs sterker uit?

Boek sprekers over future fit society

Wil je gespecialiseerde sprekers over future fit society inhuren, die het onder meer hebben over trendwatching, leadership, teamwork, agility, transitie en wendbaarheid? In dat geval zit je goed bij Sprekerspool. Hieronder vind je alvast een aantal geweldige gastsprekers waarvan je veel zult leren.

Al onze sprekers over future fit society leven hun eigen adviezen, vertalen hun eigen inzichten naar de praktijk en helpen je verder op weg via een goed verhaal of interactieve les. En ze doen dat graag.

Hier vind je alvast meer informatie over Sprekerspool en over wat Sprekerspool doet.

Met een lezing van Sprekerspool kan je trouwens alle kanten uit. Je kan bij ons terecht voor een bespreking, betoog, college, essay, toespraak, traktaat, uiteenzetting, verhaal, voordracht…

Ook een workshop of interactieve les is mogelijk. Personal coaching is ook een optie. Vraag ernaar!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om een boeiende en authentieke spreker over future fit society te boeken?

Neem gerust contact op.

Misschien ook geïnteresseerd in een spreker over kunst, cultuur en muziek?

Kies een van onze sprekers over future fit society

Heb jij jouw match gevonden? Laat het ons weten!

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen