^

Sprekers over etiquette - hoffelijkheid

"Zij heeft stijl, ze zegt o, o, o-o-o-h" Je herinnert je dat prachtlied van De Kreuners toch ook nog? Stijl, klasse, ethisch en hoffelijk met elkaar omgaan volgens de regels van de etiquette. Het blijft enorm belangrijk. In onze stressvolle en steeds meer gedigitaliseerde wereld lijken beleefde omgangsvormen steeds minder vaak voor te komen. Ons advies? Boek een coach of spreker over etiquette en hoffelijkheid. Dé manier om het belang van positieve duurzame communicatie tussen mensen in de kijker te plaatsen en in dialoog te gaan. Hoe wij erover denken? Klasse heeft niets te maken met trends of geld. Wel met stijl, de authentieke keuzes die je maakt in het leven en de ethische manier hoe je met mensen omgaat.

Lees meer

Etiquette - Hoffelijkheid
©Sprekerspool

Hieronder vind je een lijst met goede sprekers over etiquette en hoffelijkheid

Het voordeel van Sprekerspool? We kennen al onze sprekers persoonlijk, en dat al gedurende jaren. We kunnen je dan ook garanderen dat onze sprekers over etiquette en hoffelijkheid stuk voor stuk autoriteiten zijn op het vlak van correcte omgangsvormen.

Een na een zijn het experten die authentiek, gepassioneerd, vlot en inspirerend spreken over zakelijke etiquette. In één beweging zetten ze ook de algemene hedendaagse etiquette en de regels van de ethiek uiteen.

Dit zijn enkele thema’s die ze bespreken

 • Hoe maak je die o zo belangrijke goede eerste indruk?
 • Hoe communiceer je beleefd en attent, volgens de regels van de (n)etiquette?
 • Waarop moet je letten qua houding en lichaamstaal?
 • Bestaat er een sociale etiquette op sociale media?
 • Hoe communiceer je hoffelijk en beleefd met je collega’s, ook per e-mail?
 • Public speaking, hoe begin je daaraan?
 • Dining etiquette, formeel en informeel

Onze sprekers zetten met veel enthousiasme en professionele deskundigheid alle ins en outs van de traditionele etiquette in de verf. Ze doen dat telkens opnieuw op hun eigen authentieke, respectvolle en ethische manier.

Waarom spreker over etiquette en hoffelijkheid inhuren?

Weet je wat volgens ons de belangrijkste reden is om een spreker over etiquette en hoffelijkheid in te huren? Omdat goede manieren een goede investering zijn, altijd en overal. Een spreker over etiquette en hoffelijkheid inhuren zal de toehoorders doen beseffen dat het inderdaad anders, vriendelijker, beleefder en attenter kan.

To lead by example is zo nodig.

Goede manieren zijn essentieel

Goede manieren:

 • maken het leven makkelijker op de werkvloer
 • dragen bij tot een goede werknemersmoraal
 • geven een goede indruk van het bedrijf
 • spelen een essentiële rol in het uitmuntend business doen
 • en leveren uiteindelijk meer winst op, op alle vlak

Als je met andere mensen omgaat wil je je daar prettig bij voelen. Dat ervaar je elke dag in contacten met collega’s, klanten, management, … Onze jachtige en drukke maatschappij haalt helaas niet altijd het beste in mensen naar boven, waardoor talenten vaak verloren gaan.

Soms is het ook gewoon moeilijk om te weten hoe je met andere mensen omgaat. Steeds minder en minder mensen weten wat ze nu eigenlijk horen te doen. Ze kennen de gewoonten, gebruiken en basisregels van hoffelijkheid en hedendaagse etiquette niet meer.

In onze digitale postmoderne maatschappij hebben veel etiquetteregels afgedaan. Mensen gedragen zich steeds minder hoffelijk en met steeds minder respect. Terwijl attent met elkaar omgaan zo’n verademing betekent in het professionele én persoonlijke leven.

We hoeven uiteraard niet meer terug naar die ultrahoofse tijden van weleer, maar wat meer rekening houden met zakelijke etiquette zou zo aangenaam zijn. Luisteren naar elkaar, elkaar beleefd aanspreken met twee woorden, weet je nog?

Luisteren is een zeer zachte, maar elementaire uiting van goede manieren. (Thaddäus Troll)

Enkele mogelijke thema’s van sprekers over etiquette en hoffelijkheid

 • Zakelijke omgangsvormen
 • Hoffelijk en fatsoenlijk met elkaar omgaan
 • Lichaamstaal, primaire beleefdheidsregels en dresscode
 • Ethisch netwerken
 • Efficiënt én beleefd communiceren per e-mail, sociale media en instant messaging
 • Etiquette in digitaal werken: hoe met elkaar omgaan in digitale communicatie
 • Communiceren met respect voor interculturele verschillen

Boek een inspirerende spreker over etiquette en hoffelijkheid

Boek een gastspreker die alles weet over zakelijke etiquette. Hij of zij schotelt je een aantal succesvolle technieken en tools voor die je in elke professionele situatie kan toepassen.

Digitale communicatie hoort daar uiteraard ook bij. Smartphones en tablets zijn immers niet meer weg te denken uit onze moderne wereld. De jongere digital natives van tegenwoordig blinken niet altijd uit in hoffelijk en beleefd communiceren, terwijl net dat zo belangrijk is om sterk te staan in het professionele leven.

Ook scholen doen er goed aan hun leerlingen uit te leggen dat er zoiets bestaat als etiquette voor kinderen. Een interactieve lezing kan heel wat praktisch tips voor ouders opleveren.

Goede manieren openen meer deuren dan welke hoogstaande opleiding ook. (Clarence Thomas)

Boek spreker over etiquette en hoffelijkheid

Wil je gespecialiseerde spreker over etiquette en hoffelijkheid inhuren? Goed idee! Hieronder vind je een aantal geweldige exemplaren die je veel zullen leren over correcte omgangsvormen.

Al onze gastsprekers zijn doeners uit de praktijk en hebben veel ervaring. Ze helpen je verder op weg via een goed verhaal of interactieve les. En ze doen dat graag.

Hier vind je alvast meer informatie over Sprekerspool en over wat Sprekerspool doet.

Met een lezing van Sprekerspool kan je trouwens alle kanten uit. Je kan bij ons terecht voor een bespreking, betoog, college, essay, toespraak, traktaat, uiteenzetting, verhaal, voordracht… Ook een workshop of interactieve les is mogelijk.

Personal coaching is ook een optie. Vraag ernaar!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om een boeiende en authentieke spreker over etiquette en hoffelijkheid te boeken?

Neem gerust contact op.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in een spreker over future fit society?

Kies een van onze sprekers over etiquette - hoffelijkheid

Heb jij jouw match gevonden? Laat het ons weten!

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen