^

Steven Laureys

Steven Laureys

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Future Fit Society, Wellbeing
Te boeken alsKeynote Speaker, Storyteller, Inspirator, fluisteraar, Gast van een webinar, Workshop of atelier
Talen
 • nl
 • fr
 • en

Info & boekingen

 • Wil je op een wetenschappelijk onderbouwde manier kennismaken met de werking van je brein en met mentale kracht?
 • Wil je meer te weten komen over mindfulness die vrij is van woo-woo-beloftes?
 • Kijk je ernaar uit alles te vernemen over de positieve impact van slaap, gestaafd door harde bevindingen uit de neurowetenschap?
 • Wil je weten hoe je een beter (ondernemers)brein cultiveert?
 • Of wat het verschil is met artificiële intelligentie?

In dat geval hoef je niet verder te zoeken, want Sprekerspool biedt jouw perfecte spreker aan. ‘Topdokter’ Steven Laureys doet sinds meer dan 25 jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijk bewustzijn en krijgt daar internationale waardering voor. Hij deelt zijn kennis en inzichten graag en doet dat op een inspirerende manier.

Biografie

Dr. Steven Laureys heeft verschillende petjes op:

 • hij is onderzoeksdirecteur van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FNRS),
 • hoofd van het Centre Cerveau en GIGA Consciousness aan UZ Luik,
 • en veelgevraagde topspreker en media-figuur.

Met hersenscans bestudeerde hij het brein van grote meditatie-experts zoals Matthieu Ricard. Zoals je wellicht weet is dat de vertaler van de Dalai Lama.

Hij heeft meer dan 500 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over de werking van de menselijke geest.

Steven Laureys is ervaringsdeskundige

Steven heeft vijf kinderen en is auteur van:

Verder geeft hij een succesvolle Meditatie Master Class en een geleid meditatieprogramma bij Petit BamBou. Die Europese mindfulness-app is toonaangevend en telt niet minder dan 9 miljoen gebruikers.

 

Info & booking

Tijdens een inspirerende keynote leer je alles over je mentale kracht en de impact van meditatie en de powernap, de voordelen ervan op de werkvloer en hoe je die kan toepassen tijdens de werkdag. Je leert hoe meditatie en een betere slaap jou kan helpen anders om te gaan met stress en angst. Beter te focussen, maar ook empathie. Een scherpere, creatievere geest te cultiveren. Impact te hebben op je bloeddruk en gezonder ouder te worden.

Je krijgt toegankelijke oefeningen om zelf te mediteren, zowel formeel als informeel, of om betere slaapgewoonten in te bouwen.

Prof Dr Laureys vat op een begrijpelijke manier zijn recente onderzoeken samen over het effect van meditatie en rust op ons brein. Via harde neurowetenschap legt hij de meetbare voordelen uit van een praktijk die ooit als spiritueel werd beschouwd. Het resultaat? Een conferentie over de verschillende meditatie-, focus- en relaxatietechnieken die zowel toegankelijk, boeiend, interactief als wetenschappelijk onderbouwd is.

In zijn lezingen stelt Steven de praktijk open voor een breder publiek. Hij gebruikt daarvoor een mix van fascinerende wetenschap, inspirerende anekdotes en praktische oefeningen. Zijn keynotes bieden grondig onderzocht bewijs dat elk van ons een meetbare positieve impact kan hebben op zijn mentaal functioneren.

Momenteel verblijft Steven vaak in Canada als gastprofessor. Je kan hem boeken als hij in België werkt of daarbuiten als online speaker.

Wat zeggen anderen over Prof Dr Laureys? 

 • “Professor Laureys is een fenomenale spreker die graag zijn wetenschappelijke inzichten deelt om ons allemaal te helpen geluk te vinden.” Reinout De Bock, Internationaal Monetair Fonds, Londen
 • “Met zijn indrukwekkende achtergrond en unieke overtuigingskracht heeft dr. Steven Laureys een boodschap met een potentieel levensveranderende impact. Absoluut een aanrader!” Wouter Rogiest, LM Plus ziekenfonds

 

Boek Steven Laureys nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen