^

Mattias Desmet

Mattias Desmet

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Future Fit Society, Wellbeing
Te boeken alsKeynote spreker
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Heb je altijd al willen weten welk effect spreken heeft op het oplossen van mentale en lichamelijke klachten? Boek dan een spreker in als professor Mattias Desmet. Deze klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent heeft van het  beantwoorden van die vraag zijn levenswerk gemaakt.

Ook over objectiviteit en subjectiviteit vind je in professor Desmet een meer dan deskundige gastspreker.


Biografie

Professor Mattias Desmet werkt als klinisch psycholoog aan de UGent.

In de psychoanalyse en de psychotherapie onderzoekt professor Matthias Desmet het effect van 'spreken’. Hij is ervan overtuigd dat spreken echt helpt om veel mentale en lichamelijke klachten en problemen op te lossen.

Waarom? Omdat er door te spreken mettertijd inzicht in het verhaal komt. En door veranderingen in het verhaal verandert ook het  lichaam.

Matthias Desmet als coronaexpert

Naast zijn onderzoekswerk is professor Desmet beroepshalve ook nauw betrokken bij de coronacrisis. Hij heeft er een eigenwijze en vastberaden visie over: ‘Laat angst niet overheersen’.

Tussen de lijnen door hoor je het volgende: ‘Cultuur maakt deel uit van de psyche van de mens en de maatschappij’.

Mattias Desmet heeft ook een psychoanalytische praktijk en is auteur van boeken als 'The pursuit of objectivity in psychology' en ‘Lacan's logic of subjectivity’.

Info & booking

Zijn recenste boek ‘De psychologie van totalitarisme’ lees je in één adem uit. Mattias Desmet schrijft in een heldere en onderhoudende taal hoe en waarom we gekomen zijn tot waar we zijn.

Hoe we leven in een maatschappij die recht afstevent op een technocratie en totalitarisme, volledig gedreven door angst. Een wereld met minder en minder ruimte voor menselijkheid, openheid, creativiteit en afwijkende ideeën. Dat is iets wat we in de huidige crisis maar al te goed zien.

Oorzaak van onze ellende?

Willen we een menselijke maatschappij met zingeving? Dan kunnen we niet terug naar het oude normaal. Want dat is de oorzaak waardoor we nu in de ellende zitten.

Een anonieme lezer verwoordt het als volgt: “Het boek is een must-read voor iedereen die vragen stelt bij wat er nu gebeurt. Die zich terecht ernstige zorgen maakt. Het geeft enorm veel inzicht.”

Boek Mattias Desmet nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen