^

Ingrid D’Haeyer

Ingrid D’Haeyer

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Duurzaamheid - Klimaat - Energie, Future Fit Society
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker, Gast van een webinar, Workshop
Talen
 • nl
 • en

Info & boekingen

Ingrid D’Haeyer noemt zichzelf een gepassioneerde ESG-missionaris. Als bedrijfsjurist zag ze al in 2018 Europese Environmental, Social en Governance (ESG) regelgeving op de ondernemingen afkomen. Getriggerd door boeken als Let my people go surfing (Yvon Chouinard), Omarm de chaos (Jan Rotmans) en De wereld is rond (Jo Caudron) onderzocht ze het drieletterwoord vanuit een ondernemingsperspectief.

Een beetje vanuit frustratie omdat ondernemers in haar kennissenkring ‘met hun ogen draaiden’ als ze over ESG-opportuniteiten begon, schreef ze haar keynote. “Oprecht inzetten op ESG garandeert het middellange termijn overleven van ondernemingen”, dixit een rotsvast overtuigde Ingrid.

Wil je op een begrijpelijke, praktische wijze te weten komen wat ESG nu precies is, welke opportuniteiten het voor jou in petto heeft en voorzichtig kennis maken met enkele ESG-acties? Nodig Ingrid eens uit. Aan ESG-passie ontbreekt het deze madam alvast niet.

Sprekerspool is blij Ingrid in haar rangen te hebben.

Biografie

Ingrid startte na haar studies rechten, haar loopbaan als assistent Internationaal Privaatrecht (IPR) aan de UGent. Ze ontdekte toen al dat iets uitleggen in een taal die de ander écht begrijpt, essentieel is om hen de kennis – en wie weet de passie – voor iets bij te brengen. Ze ‘vertaalde’ het moeilijke vak IPR is een praktisch boekje, dat vele jaren veel studenten hielp om te slagen in hun examen. Die ‘hou het maar eenvoudig’-houding is doorheen haar ganse carrière tot op vandaag, kenmerkend voor haar.

Eind 1992 ging Ingrid aan de slag als bedrijfsjurist op de juridische afdeling van KBC. Verschillende rechtsdomeinen en functies kwamen er op haar pad. Van kredieten over beleggersbescherming tot duurzaamheid. Van teamlead van kleinere teams tot departementshoofd van een team van meer dan 20 juristen. Ze evolueerde van expert naar de – op haar lijf geschreven – rol van coach. Of zoals ze zelf zegt: “Mijn mensen ondersteunen in hun groei, is het mooiste wat ik kan doen”.

Ingrid zag in 2018 ESG-regelgeving vanuit Europa op de banken en ondernemingen af komen. Niet een beetje regelgeving maar een echte tsunami. Samen met een deel van haar juridische team analyseert ze deze regelgeving en ondersteunt ze de implementatie ervan binnen de KBC groep.

Ingrid is ook de trotse voorzitter van de raad van bestuur van VZW Jong. Een organisatie die een groot deel van de Gentse jeugdwelzijnswerkers verenigt en focust op de meest kwetsbare kinderen en jongeren. De sociale en economische ongelijkheid waar die kinderen, jongeren en hun gezinnen de dupe van zijn, is de basis van haar gedrevenheid.

Info & booking

Enkele onderwerpen?

 • Duurzaam ondernemen
 • Besturen vanuit duurzaamheid
 • ESG-opportuniteiten
 • Inleiding ESG
 • Duurzaamheid & financiering

Wat kan je verwachten?

 • Ingrid neemt je graag mee om het grotere ESG-plaatje te verkennen. Duurzaamheid is immers meer dan CO2-vermindering. Heel begripvol voor de huidige gigantische uitdagingen waar ondernemers voor staan, toont ze aan dat inzetten op duurzaamheid de sleutel voor toekomstig succes is. Elke ondernemer die er nu mee aan de slag gaat, zal snel een concurrentieel voordeel genieten op collega’s die bij het ‘oude normaal’ blijven. Dat blijkt uit getuigenissen van ondernemers en diverse onderzoeken. Verplichte ESG-rapportering is een van de vliegwielen.

In haar algemene ESG-keynote

 • Legt ze uit wat ESG is en hoe E, S en G onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
 • Staat ze stil bij de vraag waarom je als ondernemer NU met duurzaamheid aan de slag moet. Denk aan je war for talent winnen, je klanten aan boord houden, je toekomstige winst veilig stellen …
 • Onderbouwt ze een en ander aan de hand van tal van kleine en grote(re) ESG-acties, gestaafd door herkenbare praktijkvoorbeelden.

Ingrid heeft ook een keynote waarin ze focust op het belang om als ondernemer met ESG bezig te zijn vanuit een financieringsperspectief (banken en investeerders).

Boek Ingrid D’Haeyer nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen