^

Jonathan Berte

Jonathan Berte

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Future Fit Society
Te boeken alsKeynote spreker
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Wie Jonathan Berte een beetje kent, weet dat hij in hart en nieren geen CEO of oprichter van een bedrijf is, maar een denker. Hij doet niets liever dan doorbomen over de maatschappelijke impact van technologie op de maatschappij. Zijn totem bij de scouts was niet voor niets weetgierige marter.

Jonathan Berte is oprichter van Scale-up of the year 2020: Robovision. Robovision is een AI software bedrijf dat de laatste technologieën zoals artificial intelligence en machine vision combineert om visie gerelateerde problemen in verschillende industrieën op te lossen. Wij focussen vooral op Manufacturing, Food, Farm en Healthcare.

Biografie

Jonathan Berte werd geboren in Antwerpen en studeerde aan de Universiteit Gent af als burgerlijk ingenieur natuurkunde. In 2008 richtte hij Robovision op, een bedrijf dat Al-technologie ontwikkelt voor verschillende industrieën. Befaamd is de steksteekmachine, een robot die plantenstekjes kan vastpakken en planten. In 2020 werd Robovision tot Scale-Up van het jaar gekroond. Zelf is hij nu voorzitter van de raad van bestuur.

Berte heeft zich de afgelopen jaren wat aangepast aan de verwachtingen die bij de rol van CEO horen. Terwijl hij journalisten vijf jaar geleden nog in een casual hemd ontving, draagt hij voor officiële gelegenheden tegenwoordig blauwe maatpakken.

Wie Berte een beetje kent, weet dat hij in hart en nieren geen CEO of oprichter van een bedrijf is, maar een denker. Hij doet niets liever dan doorbomen over de maatschappelijke impact van technologie op de maatschappij.

Hij vindt dat ingenieurs veel te weinig vertegenwoordigd zijn in ons parlement:  "Juristen zijn geneigd spijkers op laag water te zoeken, ingenieurs zoeken hoe ze de wereld kunnen verbeteren."

Lees hier zijn visie op AI. "Chat GPT is een modern orakel van Delphi"

 

 

Info & booking

CEO Jonathan Berte werd vorig jaar uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar en zijn bedrijf – gelegen in het technologiepark van de Universiteit Gent.

Zoals de naam doet vermoeden, ontwikkelt Robovision robotica. De motor daarachter is deep learning, een vorm van artificiële intelligentie (AI).

Citaat van Jonathan Berte

“Ik wil weer mentale ruimte om ver voorbij de horizon te kijken en nieuwe opportuniteiten voor AI te ontdekken.”

Sprekerspool is blij hem als spreker te kunnen aanbieden.

Boek Jonathan Berte nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen