^

Stijn Ilsen

Stijn Ilsen

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Future Fit Society
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker, Storyteller, Inspirator, Fluisteraar, Gast van een webinar
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Ruimtevaart is hét ideale thema om iedereen te inspireren en te motiveren. En daarvoor moet je bij Stijn Ilsen zijn, ruimtevaartingenieur.

Tegenwoordig kan je Stijn ook boeken voor lezingen rond Leadership. Stijn weet als geen ander engineering teams te inspireren  om grootse dingen te realiseren. Hij neemt je hierbij mee in de wereld van MOONSHOT. Met deze Mindset breng je jouw team veel verder.

Inspirerende keynote die u de passie geeft om te innoveren, uw organisatie te versterken en het buitengewone te bereiken. In de laatste 10 jaar, gaf hij al +200 lezingen en keynotes voor alle mogelijk doelgroepen.

Sprekerspool is blij Stijn te kunnen aanbieden als inspirerend topspreker.

Biografie

Stijn Ilsen is ruimtevaartingenieur en is betrokken bij ruimtemissies die tot ieders verbeelding spreken. Van grote ruimtetelescopen tot kleine Belgische satellieten.

Hij heeft een unieke manier om deze complexe materie op een heel begrijpelijke, boeiende manier over te brengen op een zeer breed publiek. Altijd doorspekt met weetjes, anekdotes en een stevige portie humor.

Recent schreef hij een kinderboek (Reis naar de sterren – Lannoo), vaak komt hij ook aan bod in de media om duiding te geven bij de actualiteit.

Heel recent is Stijn's 2de jeugdboek uitgekomen "Word jij de eerste mens op Mars?" en hij was te gast bij Amai zeg Wauw!

  • Stijn verzorgde een TEDTalk over planetaire bescherming (de video vind je hierboven)
  • Recent was hij ook te gast bij het Nerdland festival
  • En in het programma Touché op Radio 1

Fragmenten om te beluisteren

Op Radio 1 Touché: https://bit.ly/3UyptA0

En op podcast tech45: https://traffic.libsyn.com/tech45/tech45-591.mp3

Info & booking

Ruimtevaart spreekt tot de verbeelding van velen omdat het iets mysterieus en onbereikbaars heeft. Velen beschouwen het als het summum van wetenschap en techniek. Stijn wil via een drietal lezingen ruimtevaart dichter bij de mensen brengen.

De toekomst van de ruimtevaart

  • Op het vlak van ruimtevaart gebeurt er momenteel bijzonder veel. Stijn bekijkt de trends in ruimtevaart, de opportuniteiten en gevaren, de commerciële en wetenschappelijke kant.

Terug naar de maan... en verder

  • In November 2022 vertrok de Artemis-1 missie naar de Maan. Deze gigantische raket lanceerde een nieuw tijdperk, waarin mensen terugkeren naar de Maan om er voor lange tijd te verblijven. Dit boeiende verhaal wordt langs alle kanten bekeken en gekoppeld aan toekomstige missies naar Mars en eventueel nog verder weg. We beantwoorden vragen als: Kunnen we overleven op de Maan of Mars? Wie gaat er naar de Maan of Mars? Hoe gaat onze nieuwe Belgische astronaut deelnemen aan deze unieke missies? Kan ik zelf ook een ticket boeken naar de ruimte? En is er nu leven in het heelal buiten de aarde?

Moonshot Mindset: Achieving the Extraordinary

  • De verwachting is dat de technologie de komende tien jaar verder zal evolueren dan in de afgelopen honderd jaar bij elkaar. Er is dus nog nooit een beter moment geweest om te focussen op innovatie, om groter te denken! Als ruimtevaart-ingenieur en -manager, werkend aan innovatieve en inspirerende ruimtevaartprojecten, is een moonshot-mentaliteit mijn natuurlijke houding. Ik werk momenteel aan 2 moonshot-projecten met veel passie. In deze keynote vertrekken we vanuit de ultieme moonshot, waarbij John F. Kennedy een hele natie inspireerde om een vrijwel onmogelijk doel te bereiken: een man op de maan zetten. Zijn visie zorgde voor een moonshot-mentaliteit die het mogelijk maakte om het buitengewone te bereiken! Een reis vol inspirerende anekdotes, management- en ontwerptechnieken van Tesla, Apple, Google, SpaceX, Kodak & Royal Antwerp FC.  We kijken naar technieken die worden gebruikt door de meest succesvolle innovators ter wereld. De vijf fundamentele ontwikkelingsregels die worden gebruikt in de 'nerd-hemel'-bedrijven van Elon Musk. Moonshot-doelen geven uw organisatie een duidelijke, gedurfde visie, waarmee u ook de oorlog om talent kan winnen en zelfs een talentmagneet kan worden.

Stijn maakt veelvuldig gebruik van foto’s, animaties en video’s en doorspekt zijn verhaal met humor en anekdotes. Naargelang van het publiek past hij de inhoud aan. Ook schoolvoorstellingen.

Stijn Ilsen zelf aan het woord

"Superfijn om mee te kunnen werken bij Sprekerspool!"

Dit zeggen anderen over Stijn

"Een doortocht van Stijn Ilsen bij De afspraak is elke keer opnieuw een fijn en hoogst interessant en informatief televisiemoment waaraan zowel de kijker als ikzelf veel plezier beleef. Stijn bezit de zeldzame gave om het heelal en alles wat erin rondvliegt op een heldere manier en met een grenzeloos enthousiasme uit te leggen". Bart Schols (presentator De Afspraak op Canvas).

"Stijn Ilsen op je podium? Dat is je kinderdromen zien uitkomen: hij lanceert je de onmetelijke ruimte in, vertelt honderduit over Belgische satellieten die hij mee in elkaar heeft geknutseld en toont adembenemende foto’s van onze wereldbol. Met zijn heldere uitleg, zijn aanstekelijke humor en zijn heerlijk enthousiasme tovert hij elke zaal om tot een ruimtecapsule die bol staat van nieuwe ontdekkingen! Stijn Ilsen? Een echte (m)aanrader!". Piet Baeke (Organisator Festival van de Toekomst - POM)

 

 

Boek Stijn Ilsen nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen