^

Stijn Ilsen

Stijn Ilsen

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
Onderwerp
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker, Storyteller, Inspirator, Fluisteraar, Gast van een webinar
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Ruimtevaart is hét ideale thema om iedereen te inspireren en te motiveren. En daarvoor moet je bij Stijn Ilsen zijn, ruimtevaartingenieur.

Biografie

Stijn Ilsen is ruimtevaartingenieur. Hij was en is betrokken bij ruimtemissies die tot ieders verbeelding spreken. Van grote ruimtetelescopen tot kleine Belgische satellieten.

Hij heeft een unieke manier om deze complexe materie op een heel begrijpelijke, boeiende manier over te brengen op een zeer breed publiek. Altijd doorspekt met weetjes, anekdotes en een stevige portie humor.

Recent schreef hij een kinderboek (Reis naar de sterren – Lannoo), vaak komt hij ook aan bod in de media om duiding te geven bij de actualiteit.

In de laatste 10 jaar, gaf hij al +200 lezingen en keynotes voor alle mogelijk doelgroepen.

  • Stijn verzorgde een TEDTalk over planetaire bescherming (de video vind je hierboven)
  • Recent was hij ook te gast bij het Nerdland festival
  • En in het programma Touché op Radio 1

Fragmenten om te beluisteren

Op Radio 1 Touché: https://bit.ly/3UyptA0

En op podcast tech45: https://traffic.libsyn.com/tech45/tech45-591.mp3

Info & booking

Ruimtevaart spreekt tot de verbeelding van velen omdat het iets mysterieus en onbereikbaars heeft. Velen beschouwen het als het summum van wetenschap en techniek. Stijn wil via een drietal lezingen ruimtevaart dichter bij de mensen brengen. 

  • De toekomst van de ruimtevaart. Op het vlak van ruimtevaart gebeurt er momenteel bijzonder veel. Stijn bekijkt de trends in ruimtevaart, de opportuniteiten en gevaren, de commerciële en wetenschappelijke kant.
  • Achter de schermen van een raketlancering. Stijn volgt een satelliet in zijn weg naar de ruimte. Hij legt in mensentaal én met een overvloed aan filmpjes en foto's uit wat een satelliet doet, waarom we die nodig hebben, hoe een satelliet werkt en hoe die wordt getest als hij nog op de aarde staat.
  • Terug naar de maan... en verder. In November 2022 vertrok de Artemis-1 missie naar de Maan. Deze gigantische raket lanceerde een nieuw tijdperk, waarin mensen terugkeren naar de Maan om er voor lange tijd te verblijven. Dit boeiende verhaal wordt langs alle kanten bekeken en gekoppeld aan toekomstige missies naar Mars en eventueel nog verder weg. We beantwoorden vragen als: Kunnen we overleven op de Maan of Mars? Wie gaat er naar de Maan of Mars? Hoe gaat onze nieuwe Belgische astronaut deelnemen aan deze unieke missies? Kan ik zelf ook een ticket boeken naar de ruimte? En is er nu leven in het heelal buiten de aarde?

De lezingen zijn zeer interactief

Stijn maakt veelvuldig gebruik van foto’s, animaties en video’s en doorspekt zijn verhaal met humor en anekdotes. Naargelang van het publiek past hij de inhoud aan. Ook schoolvoorstellingen.

Stijn Ilsen zelf aan het woord

"Superfijn om mee te kunnen werken bij Sprekerspool!"

 

 

Boek Stijn Ilsen nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen