^

Tilo Flache

Tilo Flache

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Future Fit Society, Wellbeing
Te boeken alsKeynote spreker, public speaker, webinar, gast van een webinar, workshop
Talen
  • nl
  • fr
  • en
  • de

Info & boekingen

In het leven en werk van Tilo Flache speelt ‘evenwicht’ een alsmaar grotere rol. Meer zelfs, hij gelooft dat evenwicht de basis voor een goed leven vormt.

Tilo vindt het uitermate belangrijk dat iedereen de opties in handen krijgt om zijn eigen evenwicht te vinden en te verdedigen.

Op Sprekerspool kan je Tilo boeken voor lezingen en workshops rond thema’s als opruimen/organiseren, efficiëntie, mentale helderheid en beter leven.

Biografie

Na een opleiding als vertaler in Duitsland en een jaar als leraar Duits in Gent werd al snel duidelijk dat talen alleen niet genoeg waren voor Tilo. Via jobs als secretaris, assistent-boekhouder en ticketingclerk bij een luchtvaarmaatschappij belandde hij bij een Brussels advocatenkantoor en werd assistent voor zes advocaten.

Na een near-burnout-ervaring koos hij voor een job bij een ander advocatenkantoor en promoveerde snel naar ‘IT mens & softwaretrainer’. Deze voor hem perfecte opleidingsfunctie kreeg snel uitbreiding naar andere kantoren overal in Europa.

Na zeventien jaar in deze organisatie doken de eerste tekenen van een depressie op. Een sprituele retraite in Wales bracht een heleboel nieuwe inzichten en ervaringen en bij zijn terugkeer in België koos hij resoluut voor een leven als zelfstandige.

De ClutterMeister

Hij integreerde alle vergaarde praktische kennis over officemanagement, IT & software, projectmanagement, tijdsplanning … met de meer intuïtieve en persoonsgerichte lessen uit de retraites. Tilo werd een professional declutterer en organiser, een opruimcoach dus.

Dit werk heeft exact nodig wat hij te bieden heeft: een combinatie van een praktische en emotionele aanpak. Hij helpt zijn klanten uitvissen wat hun échte noden en doeleinden zijn. Vanuit die kennis maken ze dan samen een persoonlijk en succesvol plan op. Dat doet hij sinds 2015.

Hij integreerde alle vergaarde praktische kennis over officemanagement, IT & software, projectmanagement, tijdsplanning … met de meer intuïtieve en persoonsgerichte lessen uit de retraites. En werd topspreker.

Info & booking

Tilo Flache is een professional declutterer en organiser, een opruimcoach dus.

Ook coacht hij zelfstandigen, bijvoorbeeld over “Hoe zet ik mijn home office op?” en hele organisaties, bijvoorbeeld over “Hybrid Working en Hot Desking” in lezingen en workshops. Hij gebruikt graag methodes gebaseerd op ikigai voor groepsvorming en evaluatiedoeleinden. Typische interventies:

  • Declutter your mind (and space)
  • Ikigai
  • Time management & efficiency

Daarnaast is hij nog altijd consultant voor softwarelessen in advocatenkantoren. Hij geeft lezingen en workshops zoals reisverhalen en lifestyle lezingen voor de Women’s Institute.

Onlangs was hij een van de gastsprekers op de jaarlijkse conferentie van APDO, de Britse ‘Association of Professional Declutterers and Organisers’.

Hij publiceerde twee boeken over opruimen en organiseren: Promise Broken. Moving On. Why is it so hard to keep yourself from buying more? en Clutter Tides. Balancing the ebb and flow of things.

Boek Tilo Flache nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen