^

IJsbrand

IJsbrand

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpKunst - Cultuur - Muziek
Te boeken alsMuzikant, Storyteller
Talen
  • nl

Info & boekingen

IJsbrand is de naam van muzikant Jolan Standaert. Een muzikant met een duidelijke passie voor taal. Dat merk je al aan zijn poëtische naam. Hij noemt de Nederlandse taal zelfs zijn favoriete speeltuin. In zijn muziek vindt hij zijn eigen stem.

IJsbrand brengt muziek die vooral raakt. En daar is geen woord van gelogen.

Biografie

IJsbrand trekt eropuit met piano en stem, op zoek naar contact, plezier en troost. Naast muzikant is IJsbrand ook een geboren verteller. Hij neemt zijn publiek mee op pad langs gezellige pleintjes, donkere eilanden en vreemde volières. Thema’s als hoop, kunst en liefde, maar evengoed depressie, mentaal welzijn en levensvragen vinden zich lichtvoetig een plek in zijn oeuvre.

IJsbrand was winnaar van Lalapop 2021 en haalde de tweede prijs binnen op dé wedstrijd voor Nederlandstalige muziek: de Nekkawedstrijd 2021-2022. Hij ontving er ook de prijs voor strafste hommage aan Kris De Bruyne.

Info & booking

IJsbrand komt uit een muzikaal nest, werd meerstemmig opgevoed en gedrenkt in de LP’s van zijn vader. De Nederlandse taal is zijn favoriete speeltuin: ze laat hem toe uit het leven te grijpen en iets intiems uit te wisselen. Daar waar hij in zijn job als psycholoog en psychoanalytisch therapeut andere mensen beluistert en hun verhalen mee onderzoekt, vindt hij in zijn muziek een eigen stem.

De muziek van IJsbrand raakt

Hij combineert zijn muziek altijd met humor en een filosofische twist. Steeds opnieuw met klank en poëzie hoog in het vaandel.

Boek IJsbrand nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen