^

Sabine Martens

Sabine Martens

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpCommunicatie, Duurzaam ondernemen - Sociale economie, Kunst - Cultuur - Muziek
Te boeken alsKeynote spreker, Presentator (master of ceremony), Host, Moderator, Performance
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Op zoek naar een spreker over netiquette, communicatie, rapportering en projectmanagement? Naar een spreker die ook ervaringsdeskundige is in het omgaan met een demente ouder, burn-out en depressie?

Op zoek naar een vrouw die dit alles brengt in de vorm van een performance opgeluisterd met gedichten? In dat geval is Sabine Martens je vrouw.

Haar leuze en motto?

“Stel een vraag en ik zoek het antwoord!”

Biografie

Sabine werkt al meer dan 30 jaar als docent communicatie in Odisee. Haar opleiding als master in de toegepaste taalkunde, zeg maar vertaler-tolk, heeft haar polyvalentie nog meer aangescherpt. Ze werkte zich als taal- en communicatiedocent in in de vaktechnologie van de technische opleidingen waarin ze lesgeeft.

Ze ontwikkelde haar eigen methodiek in rapportering voor technologen. Bedrijven gebruiken haar boek Rapporteren voor Technici om jonge professionals te leren goede projectdossiers te schrijven. Haar methodiek vormt de basis om een technologisch project de meeste kansen op slagen te bieden.

Sabine Martens, altijd enthousiast en overtuigend

Haar enthousiasme en overtuigingskracht zijn de rode draad in alles wat ze doet, ook in haar eigen artistiek werk.

In 2013 richtte ze DeadPoet op, een vzw die zonder compromissen eigen artistiek werk maakt onder diverse vormen en een platform biedt aan jonge kunstenaars.

Deadpoet ontstond vanuit de drang naar onafhankelijke creatie met schrijven en woorden als uitgangspunt. De aanleiding om de vzw op te richten, was het succesvolle poëzietraject Icons of Passion dat in 2012 doorheen de rosse buurt van Gent liep.

De ervaring om gedichten aan te bieden op plaatsen waar ze normaal niet aangeboden worden, leerde dat elke mens open staat voor poëzie ook al zijn niet alle mensen ernaar op zoek of zijn ze zelfs overtuigd dat gedichten niet voor hen zijn. Een bijkomend voordeel bleek ook het contact tussen maker en publiek.

Het woord is altijd aanwezig in haar performances, tentoonstellingen en improvisaties. Ze realiseerde een tentoonstellingstraject in de Gentse Rosse buurt en  schreef en speelde een historische monoloog met aandacht voor vergeten vrouwen in de geschiedenis.

Info & booking

Met haar dansvoorstelling Dance of the Dead Poet brengt ze diverse choreografen samen. Samen met tien jonge vrouwen maakte ze De Kaai, een performanceloop in elke ruimte van een huis, als antwoord op een vraag van een actrice om regelmatig in groep te improviseren. Sabine faciliteerde de sessies en bracht artistiek materiaal mee op de vloer die zich zowel binnen als in de publieke ruimte bevond.

Woorden zijn en bijven belangrijk

Haar recentste werk, WEG, is een gedichtententoonstelling over alle betekenissen van het woord. De thema’s verlies, keuze, dementie, weg willen zijn … worden voorgesteld in een bouwvallig pand. Bezoekers reageerden met herkenning. Dementie, rouw, depressie kregen een forum.

Als ervaringsdeskundige weet Sabine als geen ander wat de kracht is van delen en uitspreken maar ook van durven tonen. Ze is ervan overtuigd dat wat onze maatschappij als zwak aanziet net de echte sterkte is.

Creëren is de hartslag van Sabine

Ze kan niet zonder. Het is haar motor en haar drive. Een emotie teweeg brengen en iemand op de een of andere manier beroeren is waar ze superblij van wordt.

Boek Sabine Martens nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen