^

Liesbeth Reekmans

Liesbeth Reekmans

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpDuurzaamheid - Klimaat - Energie, Wellbeing
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker, Coach, Host, Gast van een webinar, Workshop of atelier
Talen
  • nl

Info & boekingen

Liesbeth Reekmans bewandelt als architect het pad van duurzaamheid. Ze werkte in de rol van ontwerper-architect aan de zijde van de bouwheer en als raadgever. Geïnteresseerd volgde ze studies rond duurzaamheid en preventie en verdiepte ze zich in duurzaam en gezond bouwen.

Met Liesbeth Reekmans haal je een spreker binnen met een inspirerend en innovatief verhaal op maat van de klant.

Enkele van haar passies? Biophilic design, regeneratief thinking, design thinking, innovatie en het nieuwe werken.  

Biografie

De impact van de ruimte op de mens is Liesbeth met de paplepel ingegeven. Als kind woonde ze op een terrein dat ingekleurd stond als zone met uitzonderlijke fauna en flora. Nietsvermoedend beleefde ze biodiversiteit avant-la-lettre. De tuin was een toevluchtsoord voor haar vader die vroegtijdig ziek werd. Zijn ziekte zorgde voor het verlies van motoriek. En ondanks het feit dat alle woonfuncties zich op de gelijkvloerse verdieping van de woning bevonden, was één afstap naar buiten een te groot hoogteverschil om zelfstandig de tuin in te wandelen. Dit voorval zette Liesbeth aan om later de impact van de gebouwde omgeving te onderzoeken.  Tijdens haar studie architectuur kreeg ze toelichting bij de drie principes van Vitruvius: stevigheid, bruikbaarheid en schoonheid.

Vandaag is ze innovatiemanager bij VK architects+engineers, part of Sweco

Info & booking

Schoonheid schuift vaak een bepaalde vormideologie naar voren waardoor bruikbaarheid in het gedrang komt. Duurzaamheid biedt vanuit sociaal en planetair oogpunt dan weer een antwoord aan de uitdagingen waarvoor we staan.

Motto van Liesbeth Reekmans

Wat gebouwd wordt, mag geen impact hebben op de leefbaarheid van de planeet. Klimaatdoelstellingen en het behoud van biodiversiteit zijn onlosmakelijk verbonden met wat wordt gebouwd.

  • Liesbeth gebruikt veel beeldmateriaal.
  • Wat ze brengt is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
  • Ze denkt graag mee met organisaties die zich duurzamer willen inrichten en organiseren.

Hier vind je alvast een van haar realisaties: De derde long.

Boek Liesbeth Reekmans nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen