^

Johan Terryn

Johan Terryn

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Wellbeing
Te boeken alsKeynote speaker, public speaker, storryteller, host, moderator
Talen
  • nl

Info & boekingen

Wie Johan Terryn als keynote speaker boekt, krijgt een originele, impactvolle spreker over de vloer.

Johan is een rasechte verhalenverteller en slaagt erin een uniek verhaal te brengen door zijn lange ervaring. Hij maakte indruk en brengt verhalen om mensen beter met zichzelf en met elkaar te verbinden.

Sprekerspool is blij Johan te kunnen aanbieden als inspirerend spreker.

Biografie

Johan Terryn studeerde Taal- en Letterkunde (UAntwerpen) en Communicatiewetenschap (UGent). Hij begon al snel aan een carrière in de media. Zowel bij radio als TV, bij de publieke en de commerciële omroep.

Johan ontdekte er alle genres. Van het lichte entertainment tot het betere documentairewerk. Hij schreef scenario’s, deed eindredactie, acteerde, presenteerde en regisseerde.

Hij ontving verschillende prijzen voor zijn werk waarvan de internationale erkenning met de Prix Jeunesse 2000 voor zijn humoristisch-wetenschappelijk jongerenprogramma Groot Licht (Ketnet-Kro) het meest indruk maakt. Dit laatste bracht hem er ook toe het programma in Duitsland voor de ZDF te presenteren.

Toch bleef hij hongerig om inhoudelijk te groeien. Dat deed hij door een professionele coachopleiding te volgen. En zich te verdiepen in NLP en Systemisch werk. Als Professional Certified Coach coacht hij sinds 2017 TV-gezichten en bedrijfsleiders

Sinds 2020 vertelt hij verhalen om mensen beter met zichzelf en met elkaar te verbinden.

Hij maakte indruk met zijn gesprekken in de podcast Het uur blauw, waarin hij mensen in diepe rouw sprak. Door de corona lockdown hadden ze geen nabijheid gekend in het verlies dat hen overkwam. De podcast mondde uit in een boek en een theatervoorstelling die drie jaar lang speelde. Over ‘spijt’ heeft hij met Tot onze grote spijt opnieuw een project dat een podcast, een boek en een theatervoorstelling omhelst. Het is een thema dat zo boeit en raakt dat hij er ook een lezing rond uitwerkt.

Verder schrijft hij columns voor Radio 1 en maakt hij de podcast Seks verandert alles met Rika Ponnet.

Info & booking

Enkele van zijn onderwerpen?

  • Hoe blijf je positief in het leven staan? “Omdenken en doorvoelen”Een positief leven leiden gaat niet over alles wat negatief is negeren of wegduwen. Elk mensenleven gaat immers af en toe door een  dal. Omdenken en doorvoelen zijn twee manieren om met ‘problemen’ en ‘lastige emoties’ om te gaan. En zo een positieve mindset te behouden.Johan Terryn geeft deze pakkende lezing vanuit zijn expertise als coach en als storyteller. En vanuit zijn eigen ervaring met tegenslagen. Hij inspireert zijn publiek om positief te kijken naar hindernissen. En crisissen om te zetten in groei.

 

  • Waarom je spijt eerst moet verteren voor je kan loslaten? “De kracht van spijt als kompas voor de toekomst”In ons westers denken, beschouwen we spijt als een last die we meedragen. En beter zouden loslaten. In die ‘no regrets’-houding schuilt een afkeer voor alles wat negatief is. Het zou ons belemmeren in het positieve leven dat we willen leiden. Spijt negeren zorgt evenwel voor een omgekeerd effect. We trekken geen lessen om in de toekomst betere beslissingen te nemen. Daardoor stoten we vaak tegen dezelfde steen. We ervaren spijt als iets negatiefs. Maar eigenlijk is het een fotografisch negatief. Als je de donkere kamer durft in te duiken, kun je er de positieve betekenis van ontdekken.Elk individu, elke werknemer kampt met spijt. Kansen die we niet hebben gegrepen. Beslissingen die verkeerd uitpakten. Keuzes waar we niet achterstonden. Dat kan belemmerend werken. Deze keynote werpt een positieve blik op spijt. En toont aan hoe onze rugzak geen blijvende last hoeft te zijn. Maar net waardevolle bagage.

 

  • Hoe omgaan met dementie? ”Alles en iedereen gaat weg behalve mijn goede luim”Dementie is een onherroepelijk proces waarbij het geheugen vertrekt. Hoe kan je ervoor zorgen in dat vertrek toch een vorm van samenblijven te vinden? Hoe kan je waardevol en kwalitatief samenzijn behouden? Johan vertelt vanuit zijn ervaringen met zijn moeder met Alzheimer.

Wat kan je verwachten?

  • Voorbereiding op maat
  • Ruime ervaring op diverse fronten
  • Zeer breed en diep opgeleid, schoolt zichzelf voortdurend bij om fris te blijven.
  • Authentiek, sprankelend met diepgang

Boek Johan Terryn nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen