Als iemand die al veel verschillende evenementen heeft georganiseerd, weet ik hoe uitdagend het kan zijn om de juiste spreker te vinden die je publiek kan boeien. En het wordt nog moeilijker als je op zoek bent naar al dan niet jonge opkomende sprekers die op een persoonlijk niveau kunnen verbinden met je publiek.

Hier kan Sprekerspool je zeker verder helpen. Bij ons vind je een hele reeks interessante sprekers die een krachtige en verbindende boodschap overbrengen. Succesvolle lezing gegarandeerd!

Bij Sprekerspool vind je de perfecte opkomende sprekers voor je event!
Deze microfoon vraagt gewoon om een opkomende spreker!

Waarom zijn opkomende sprekers zo belangrijk?

Stel je je de vraag waarom jonge opkomende sprekers zo interessant en belangrijk zijn? Daar kan ik wel een aantal redenen voor bedenken.

Eén ding is zeker. Wil je contact maken met je jong publiek en hen inspireren? Dan is het inhuren van een jonge, dynamische spreker cruciaal omdat die er heel makkelijk in slaagt zich met hen te identificeren. Daar hebben de volgende drie redenen alles mee te maken:

 1. Ze brengen een frisse kijk en nieuwe energie naar je evenement.
 2. Ze spreken boeiend en herkenbaar over uitdagingen en kansen en vinden zo een weerklank bij de jongere generatie.
 3. Het gaat niet alleen om hun leeftijd, maar ook om hun vermogen contact te maken met mensen – onder meer via sociale media  –, hen te inspireren en een blijvende indruk achter te laten.

Leeftijd is echter niet het enige dat telt. Een jonge spreker moet ook ervaren en vaardig zijn in het spreken in het openbaar en tot een breed publiek. Ze moeten in staat zijn om een inspirerend en boeiend verhaal te vertellen dat indruk maakt bij het publiek. De juiste jonge spreker kan het publiek boeien met hun energie, enthousiasme, passie én hoffelijkheid. Dat laatste is trouwens het  gemeenschappelijke element dat alle Sprekerspool-sprekers typeert. Elk van onze sprekers doet 100% aan hoffelijke communicatie.

Bij ons ben je aan het juiste adres. Met al deze zaken in het achterhoofd heeft Sprekerspool een lijst van jonge opkomende sprekers opgesteld, gespecialiseerd in verschillende gebieden en thema’s.

Types opkomende sprekers

Ervaring heeft uitgewezen dat er vier hoofdtypes zijn van interessante sprekers, en die vind je uiteraard ook terug tussen de opkomende sprekers. Elk type spreker brengt zijn eigen unieke kracht mee.

1. De inspirator

Een inspirator staat ​​bekend om zijn vermogen het publiek te boeien, te motiveren en te empoweren.

Wat typeert onze inspiratoren?

Ze:

 • maken op een persoonlijk niveau contact met het publiek,
 • brengen unieke en boeiende verhalen, vaak geput uit eigen ervaring,
 • passen de boodschap aan aan de behoeften van het publiek,
 • en laten een blijvende impact achter.

Dimitri Verhoye spreker bij sprekerspool
Opkomend spreker Dimitri Verhoyen

2. De vernieuwer

Op zoek naar een gamechanger? Onze innovatieve opkomende sprekers zullen je uitdagen om anders te denken en je aanzetten  nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Wat typeert onze vernieuwende en opkomende sprekers?

Ze:

 • brengen een frisse kijk op het podium,
 • hebben een uniek vermogen om contact te maken met het publiek,
 • en weten een menigte te boeien en betrokken te houden.

Ze leveren dynamische en prikkelende toespraken die verandering inspireren en een blijvende impact hebben. Met hun passie voor innovatie en hun vermogen om complexe ideeën op een eenvoudige en boeiende manier over te brengen, voegen ze waarde toe aan jouw evenement.

Ben je op zoek naar een authentieke spreker die je publiek uitdaagt om anders te denken, zoek dan niet verder. Mogen we je Ingrid Crollet voorstellen?

Ingrid Crollet spreker bij Sprekerspool
Opkomend spreker Ingrid Crollet

3. De verhalenverteller

De meeslepende en verbindende verhalen van onze jonge interessante sprekers wil je echt niet missen. Met een ongeëvenaard vermogen om je naar verschillende werelden te transporteren, laten ze je geïnspireerd en ontroerd achter. Hun memorabel en inspirerend verhaal zal je bijblijven, nog lang nadat het evenement is afgelopen.

Wat typeert onze verhalenvertellers?

Ze:

 • hebben een gave voor het vertellen van een goed verhaal,
 • brengen met hun goede presentatie- en communicatievaardigheden hun boodschap op een duidelijke en beknopte manier over,
 • en hebben een uniek perspectief en een frisse aanpak waarmee ze je publiek boeien en betrekken.

Mogen we je Jonathan Berte voorstellen? Maar er zijn nog zoveel andere verhalenvertellers in ons aanbod. Wie ze boekt, ervaart hun vertelmagie en beleeft hun onvergetelijk verhaal van op de eerste rij.

Jonathan Berte, expert spreker bij Sprekerspool
Opkomend spreker Jonathan Berte

4. De probleemoplosser

Heb je meer behoefte aan een probleemoplosser? Ook hier komen onze interessante opkomende sprekers in beeld. Velen van hen bieden unieke en praktische oplossingen voor verschillende uitdagingen.

Wat typeert onze probleemoplossers?

Ze:

 • pakken problemen op een innovatieve en creatieve manier aan,
 • begrijpen dat er geen one-size-fits-all oplossing is,
 • maken hun advies op maat om aan de specifieke behoeften van jouw evenement te voldoen.

Mogen we je Anneleen De Pau voorstellen? Maar er zijn nog zoveel andere opkomende probleemoplossers in ons aanbod. Ga op zoek in ons gamma sprekers!

Anneleen De Pau, spreker bij sprekerspool
Opkomend spreker Anneleen De Pau

Hoe vind je nu de juiste opkomende spreker voor jouw evenement?

Wil je een jonge of al iets oudere, boeiende opkomende spreker voor jouw evenement? Neem dan de volgende stappen.

1.     Bepaal de doelgroep en het thema

Onze pool van beloftevolle opkomende sprekers bestrijkt verschillende thema’s, onderwerpen en interesses. Het is dus essentieel om een duidelijk begrip te hebben van de behoeften en voorkeuren van jouw publiek. Want alleen als je dat hebt, kan je een spreker vinden die op persoonlijk niveau kan verbinden met je deelnemers en een boodschap kan overbrengen die weerklank vindt.

2.     Doe onderzoek

Doe ook onderzoek naar de interesses en behoeften van je publiek. Dat helpt je om de perfecte spreker te vinden die praktische oplossingen biedt voor hun uitdagingen.

Op die manier vind je de juiste spreker die zijn boodschap weet af te stemmen op de behoeften van je publiek, je evenement naar een hoger niveau tilt en een impact creëert die nog lang na het evenement blijft hangen.

3.     Kies iemand met kennis over het onderwerp én spreekervaring

Ga voor iemand die (spreek)ervaring heeft met het onderwerp. Zo heb je de garantie dat de lezing boeiend en informatief zal zijn en vertrekt vanuit een uniek perspectief. Een ervaren spreker die het onderwerp eerder heeft aangeraakt en er een diep begrip van heeft, zal beter in staat zijn waardevolle inzichten en kennis te bieden.

Onze tip? Neem even de tijd om presentaties te bekijken van onze opkomende sprekers, je vindt er enkele op deze website. Je zal zien hoe ze hun publiek boeien en informeren met hun uniek verhaal en hen geïnspireerd en energiek achterlaten. Ze brengen een frisse kijk en innovatieve ideeën die informatief, inspirerend, boeiend en prikkelend. Hun passie voor het onderwerp is aanstekelijk en laat je gemotiveerd en geïnspireerd achterlaten.

4.     Zoek persoonlijkheid

Concentreer je vervolgens op het vinden van de perfecte persoonlijkheid voor je evenement. Het is belangrijk verder te kijken dan hun referenties en een gevoel te krijgen van wie ze zijn als persoon.

 • Hebben ze een uniek perspectief dat hen onderscheidt van hun collega’s?
 • Injecteren ze humor in hun praatjes?
 • Beschikken ze over een persoonlijkheid die verbindt?

Deze soort vragen moet je in gedachten houden als je op zoek bent naar een spreker die je publiek echt kan boeien.

Weet dat de opkomende sprekers bij Sprekerspool stuk voor stuk unieke persoonlijkheden zijn. Daar kan je van op aan.

5.     Bespreek de kosten

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de kosten zijn voor het inhuren van een spreker voor jouw evenement. Ook op dit vlak zit je goed bij het inhuren van een van interessante opkomende sprekers. De kosten van een spreker variëren immers afhankelijk van hun ervaringsniveau, expertise en populariteit.

Wil je een bekende, zeer gewilde en veelgevraagd spreker boeken, dan moet je rekening houden met een hogere vergoeding.

En zoals hierboven al gezegd: het inboeken van een opkomende spreker heeft meer dan één voordeel, ook financieel.

Welke van onze opkomende sprekers past het best bij jou?

Sprekerspool biedt jou een breed scala aan interessante opkomende sprekers die memorabele presentaties leveren, jouw publiek inspireren, motiveren, enthousiasmeren, informeren… en jouw evenement tot een succes maken. We helpen je graag de perfecte match te vinden.

Ons aanbod bevat zowel mannelijke sprekers als vrouwelijke sprekers uit diverse achtergronden en industrieën. Elk van hen brengt een uniek perspectief en expertise mee, waardoor ze ideale keuzes zijn voor jouw evenement.

Vragen?

Neem contact met ons op. We beantwoorden je vragen en helpen graag.