^

Ingrid Crollet

Ingrid Crollet

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker, Storyteller, Inspirator, Coach, Workshop of atelier
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

De 2-jarige Ingrid Crollet sprong op het salontafeltje en taterde vlotjes en uitbundig de volwassen oren van de hoofden. Haar studie psychologie bracht inzichten: hoe zit de mens in elkaar, waarom doen mensen wat ze doen?

Jaren training en coaching van leidinggevenden op de telller. Veel geleerd over hoe leren (niet) werkt, over organisaties en teams, over waar leidinggevenden mee worstelen en wat hen sterker maakt. Het is hoog tijd voor menselijkheid, zingeving en verbondenheid. Organisaties die vanuit deze waarden werken, bieden een psychologisch veilige omgeving.

Een rasechte gedreven keynote spreker met een originele en verfrissende visie op leiderschap en een ‘no nonsense’ aanpak. Ingrid Crollet – Cut the Crap Coach, trainer, spreker.

Ze helpt te zeggen wat gezegd moet worden, en te horen wat wil gehoord worden zodat mensen zichzelf kunnen zijn op het werk, zich verbonden voelen, en samen sterke resultaten neerzetten.

Biografie

De 2-jarige Ingrid Crollet sprong op het salontafeltje en taterde vlotjes en uitbundig de volwassen oren van de hoofden.

Rond haar 15 nam een leerkracht haar apart: ”Ingrid, je wéét toch dat je de leider van de klas bent.
In plaats van de klasclown uit te hangen, doe er eens iets zinvol mee!”

De studie psychologie bracht inzichten. Hoe zit de mens in elkaar, waarom doen mensen wat ze doen?
De waarom van de waarom bovenhalen. Toen, en nog steeds.

Als jonge twintiger het inzicht: hoe verschillend ze ook zijn, alle mensen die ik graag heb, waar ik goed mee samenwerk, die ik bewonder, zijn mensen die goed weten wie ze zijn én zichzelf soepel kunnen relativeren.

Improvisatietheater van Ingrid Crollet

Humor, creativiteit, denken in mogelijkheden, hier en nu echt contact maken met jezelf en met de anderen. De basis van alles.

In 2016 trok ze naar Utrecht voor de Opleiding Provocatieve Coach. Daar viel alles samen.
Het basisprincipe van de provocatieve psychologie: ‘Mensen zijn veel verantwoordelijker en sterker dan dikwijls wordt gedacht. Geef hen dan ook dat vertrouwen en behandel hen ook zo.‘
Met humor en liefdevolle warmte daag ik sindsdien mensen uit hun obstakels aan te pakken of te accepteren.

 

Info & booking

4 shots sprankelende interactieve keynotes

Feedback die plakt

Geef duidelijke en efficiënte feedback die relaties verstevigt.

Resultaten hangen steeds meer af van goed samenwerken. En dus moeten mensen steeds beter van elkaar weten wat ze nodig hebben om open, constructief en zinvol met elkaar om te gaan en om doelen te bereiken. Kortom, duidelijke en efficiënte feedback geven is een kernvaardigheid.

Maar feedback geven is lastig. Mensen vinden het moeilijk om te zeggen waar het op staat, want ze zijn bang om de ander te kwetsen. Sommigen zijn net heel rechttoe rechtaan, ‘gewoon functioneel’, en vinden het raar dat mensen zo emotioneel reageren.

De interactieve keynote helpt met duidelijke, relatieversterkende feedback.

Mensen veranderen toch nooit!

Breng meer lucht en plezier in je coachende gesprekken.

Je medewerker had het helemaal begrepen, na dat nuttige functioneringsgesprek. Hij knikte en beaamde en vond alles helder. Echt. Alleen: een halve dag later deed hij weer exact hetzelfde. Ondanks al jouw duidelijke tips&tricks!

‘Maar dat heb ik nu toch al honderd keer gezegd?’ ‘Pff, mensen veranderen toch nooit!’ En gelijk hebben ze. Mensen doen wat ze doen

  • omdat ze er voordeel bij hebben
  • omdat ze bang zijn om iets te doen waarvan ze de uitkomst nog niet kennen o omdat ze nu eenmaal zo zijn.

Daarom schieten kant-en-klare tips en concrete hulpmiddelen dikwijls hun doel voorbij: mensen vinden altijd wel een reden waarom ze jouw tips niet moeten/kunnen toepassen. Het is dan ook behoorlijk vermoeiend om iemands gedrag te beïnvloeden.

Het goede nieuws? Het kan anders. Laat je medewerkers het zélf doen. Breng mensen in beweging door hun eigen kracht aan te spreken.

De keynote ‘Mensen veranderen toch nooit!’ helpt meer resultaat én plezier te halen uit coachende gesprekken.

Het onbevreesd team

Psychologische veiligheid als voedingsbodem van groei en innovatie

Elke organisatie wil de beste medewerkers vinden. Des te belangrijker is het om hen te houden en hen tot hun volle potentieel te laten komen. Een psychologisch veilige omgeving maakt dit mogelijk. Wat betekent dat? Een dergelijke omgeving zorgt ervoor dat iedere medewerker een zinvolle bijdrage levert en dat innovatie wordt gestimuleerd. Iedereen voelt zich verantwoordelijk. In een psychologisch veilige omgeving leeft vertrouwen. Mensen voelen zich op hun gemak om te leren, te groeien, te innoveren.
Ze kunnen excelleren omdat ze zichzelf kunnen zijn.

Masterclass Faalkunde

In samenwerking met het Instituut voor Faalkunde Beter leren falen. Voor een lerende organisatie met een veilige cultuur

Faalkunde staat voor het vermogen om moedig met fouten om te gaan.

Het kunnen verwelkomen van iets wat meestal niet welkom is. Deze foutenmaakmoed heeft een voor- en achterkant.

Aan de voorkant gaat het om moedig zijn over wat komen gaat. Risico’s durven nemen en uitdagingen aangaan waarbij je grote kans loopt te mislukken. Iets spannend vinden en het toch doen. De bereidheid om onderuit te gaan om verder te komen.

Aan de achterkant gaat het om moedig kunnen reageren op dat wat gebeurd is. Mild en accepterend zijn over de fouten die jij en anderen gemaakt hebben. Lerend, open, creatief en improviserend kunnen omgaan met mislukkingen die op je pad komen.

Wat anderen vertellen over haar

  • "Zeer dynamische spreekster die ons ook niet overladen heeft met theorieën. Duidelijk en sprankelend."
  • "Goede opbouw, afwisseling, nuttige info met een vleugje humor en voldoende tijd voor vragen."
  • "Heel fijn interactief gebracht zonder dwingend te zijn naar collega's die liever luisteren dan zelf het woord te nemen voor een groep."
  • "Top gebracht, inspirerend en vertrekkend vanuit relevante situaties."
  • "Ingrid vond ik the max. De ludieke manier waarop zij soms delicate items aanbracht was fijn. Zeker een aanrader."

Ingrid Crollet helpt je graag in de zoektocht! Ze is ervan overtuigd dat ze het potentieel bij bedrijven kan maximaliseren.

 

Boek Ingrid Crollet nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen