^

Saskia Van Uffelen

Saskia Van Uffelen

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Future Fit Society, Wellbeing
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker, Coach, Moderator
Talen
 • nl
 • fr
 • en

Info & boekingen

Saskia Van Uffelen werkt al meer dan 25 jaar in de ICT- en telecombusiness. Ze is aangesteld als Digital Champion om België te vertegenwoordigen bij de Europese commissie.

In 2011 roept Data News haar uit tot ICT Woman of the Year. Sindsdien ontpopt ze zich als rolmodel pur sang: ze is niet alleen topmanager en digitaal ambassadeur. Ze is ook vrouwelijk ondernemer die een drukke job combineert met een gezin van vijf kinderen.

Saskia pleit steevast voor een nieuwe manier van werken waarbij de kwaliteiten van alle generaties – babyboomers, generaties X, Y en Z – ten volle aan bod komen.

Biografie

Saskia Van Uffelen oefende (inter)nationale functies uit in marketing en sales bij marktleiders als Xerox, Compaq, HP en Arinso-Northgate. Ze was ook CEO België en Luxemburg voor Bull en Ericsson en Corporate Vice President voor de Franse groep Inetum.

Sinds 2012 vertegenwoordigt ze ons land als Digital Champion voor de Europese Instellingen. In die rol streeft ze ernaar de digitale agenda in België uit te rollen: efficiënt, veilig en e-inclusief.

Voor de Europese commissie werkt ze als Belgische National Coalition Lead for Digital Skills & Jobs. Daarbij wil ze al onze lokale talenten actief houden en/of maken voor de veranderende arbeidsmarkt in 2030.

Als vrouwelijk rolmodel in leidinggevende functies werd ze onder meer bekroond:

 • in 2011 als ICT Woman of the Year (Data News)
 • 2013 als Inspiring Lady of the year in Science, Technology and Research in Luxemburg (Inspiring Wo-Men)
 • 2016 met de “Guldenspoor voor Economische Uitstraling” uitgereikt door de vereniging “Beweging Vlaanderen-Europa”
 • in 2018 werd ze enomineerd als Manager van het jaar (Trends)
 • en in 2018 als rolmodel door Etion-Forum voor haar geëngageerd ondernemen, daarvoor kreeg ze de Leadership Award

Info & booking

Saskia Van Uffelen hecht een groot belang aan de menselijke aspecten van samenwerking binnen een bedrijf. Zo legt ze sterk de nadruk op het stimuleren van de synergieën tussen de generaties op de werkvloer.

In interviews, opiniestukken en haar boek 'Iedereen Baas!' moedigt ze haar collega’s aan hier ook meer oog voor te hebben.

Waar zal Saskia Van Uffelen het over hebben?

Vandaag staan we voor verschillende uitdagingen. De economische modellen staan onder druk, leiderschap heeft nood aan een inspirerende in plaats van controlerende aansturing, we moeten allemaal een andere manier van werken aanleren, maatschappelijke thema’s kunnen niet meer gemeden worden. Het is hoog tijd om te “Durven voor morgen”.

Saskia is ook coördinator van het BeTheChange programma van Agoria. Daar neemt ze concrete acties om acht op de tien mensen aan het werk te krijgen. Daarbij stelt ze de volgende vragen, ook bij Sprekerspool.

 • Hoe pakken we het best de uitdagingen op de arbeidsmarkt aan?
 • Wat zijn de toekomstige skills en competenties?
 • Iedere job zal veranderen: wat wil dat zeggen voor mezelf, mijn team, mijn organisatie?
 • Hoe houden we de juiste harmonie tussen welzijn en welvaart?

Boek Saskia Van Uffelen nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen