^

Ventus

Ventus

Kenmerken

Prijsindicatieprijs op aanvraag
OnderwerpKunst - Cultuur - Muziek
Te boeken alsMuziekband
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Ventus brengt pakkende popsongs. Ze slagen erin hun boodschap te verpakken in bedwelmende melodieën en meeslepende stemmen. Hun muziek behandelt alle mogelijke thema’s, steeds opnieuw uit het leven gegrepen.

Op zoek naar een muzikale omlijsting van je evenement? Of naar een act voor een volwaardig concert? In beide gevallen staat Ventus uiterst professioneel en gepassioneerd voor je klaar.

Biografie

Vijf jaar geleden richtten de toen nog Muda-studenten Emma Demoor (zang) en Gonzalo Temmermans (piano en zang) de band Ventus op.

Het contrast tussen hun stemmen - warm versus breekbaar - vormt de kern van hun muziek. Hun songs zijn doordrongen van een ongrijpbare, organische flow. Zweverig en mysterieus, maar voorzien van weerhaakjes.

Het duo kreeg intussen gezelschap van gitarist Tijl Coorevits, drummer Rune De Groote en een freelance bassist. Vier van de vijf bandleden studeren momenteel aan het conservatorium om hun muziek nog verder te professionaliseren.

Info & booking

Qua teksten brengt de groep zowel Engelstalige als Spaanstalige nummers en soms zelfs een combinatie van de twee. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Zanger Gonzalo heeft Peruaanse roots.

De full band – nu met vijf bandleden – experimenteert volop met synthesizer en drumpad.

Toch is het typisch sfeervolle, ongrijpbare en organische Ventus-geluid de constante. De stijl klinkt even herkenbaar als verrassend en gaat steeds opnieuw recht naar het hart.

Boek Ventus nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen