^

Peter Platel

Peter Platel

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpDuurzaam ondernemen - Sociale economie, Kunst - Cultuur - Muziek, Wellbeing
Te boeken alsKeynote spreker, Storyteller, Coach, Presentator (master of ceremony)
Talen
  • nl
  • fr
  • en

Info & boekingen

Je kent de Belgische topkapper Peter Platel (°1966) zeker en vast. Bij het brede publiek werd hij bekend als de kapper van het tv-programma De Heren Maken De Man.

Als gedreven ondernemer stond Peter Platel bijna 30 jaar aan het stuur van De Wakko Kapper.

Met Peter Platel boek je een man met een verhaal én een persoonlijke missie. Elke dag opnieuw wil hij een bijdrage leveren die het verschil maakt, op een authentieke, inspirerende en motiverende manier. Ook wil hij dat hijzelf en de mensen rondom hem groeien naar de beste versie van zichzelf.

Biografie

Peters wieg stond letterlijk in het midden van het kapsalon van zijn moeder, maar zijn eerste liefde was ‘clown worden’. Zijn jeugdige ambitie werd in overleg met zijn ouders bijgeschaafd naar een theateropleiding, op voorwaarde dat hij eerst een ‘echt' beroep zou leren. Hij stapte dus de kapperswereld in, in de voetsporen van zijn moeder.

Toen hij via zijn mentor, de Gentse topkapper Christian Mari, leerde knippen op droog haar ging er een hele nieuwe wereld voor hem open.

Peter Platel kende een blitzcarrière

In de jaren tachtig kwam hij voor het eerst met televisie in contact als leerling-kapper voor het programma Blikvanger met Ghislaine Nuytten. Liliane Saint-Pierre en Bart Peeters waren de eersten van een hele reeks bekende Vlamingen die door zijn handen zouden gaan.

Zijn jeugddroom liet hem echter niet los. Hij deed auditie op Studio Herman Teirlinck en werd als een van de zéér weinigen uitverkoren. Na twee jaar zwoegen en zweten kreeg hij te horen dat zijn r-klank niet voldoende rolde. Hij keerde terug naar het kapsalon, stelde een financieel plan op, stapte naar de bank en opende op 1 juli 1992 zijn eerste Wakko kapsalon.

Wakko groei van het Wakko kapsalon

Eén salon werden er twee. Twee werden er drie, drie werden er vier. De Wakko Kapper werd een begrip in de Belgische kapperswereld en de kleine eenmanszaak groeide uit tot een bedrijf met 24 kappers in Antwerpen, Brussel en Gent.

Info & booking

Vanaf 2008 begon Peter zich te verdiepen in self-development onder meer bij de wereldbefaamde Anthony Robbins. Dat leidde tot een functie als Senior Leader voor de Anthony Robbins Company.

Peter richtte  in 2009 de vzw Make Up 2 Make Up op en trok naar Nepal om gratis opleiding aan te bieden aan een groep jonge transgender personen. Daaronder bevond zich Anjali Lama, die internationaal model is geworden en uitgegroeid tot spreekbuis voor de transgenders.

Aan het Chopra Center in Carlsbad, Californië, studeerde Peter in 2011 af als de eerste Belgische Vedic Master onder leiding van Deepak Chopra. Met dit vijfjarige traject voegde hij yoga, meditatie en ayurveda toe aan zijn expertise.

In 2015 verscheen Peters eerste boek Hou van Haar, gevolgd door een succesvolle theatertournee langs Vlaamse zalen. Zijn echtgenoot Luc Acke componeerde de soundtrack en zorgde voor live muzikale ondersteuning van de voorstellingen.

Twee jaar later verscheen 101 Tips voor gezond, gelukkig en glanzend haar in het Nederlands, Frans en Engels. Zijn geheimen en kennis deelde hij via de Peter Platel Salon Business Academy. Peter zorgde in Vlaanderen voor een nieuwe generatie kappers. In 2020 liet hij na meer dan 25 jaar zijn laatste salon succesvol over.

Vandaag focust Peter zich op een creatief leven waarin zijn schaar nog steeds een centrale rol speelt als collagekunstenaar. Zijn werk werd tentoongesteld in Antwerpen, Brussel, Cork, Londen, en Guimarães.

Boek Peter Platel nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen