^

Jeroen Komen

Jeroen Komen

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpAI, Bedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Duurzaam ondernemen - Sociale economie, Future Fit Society, Innovatie
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Avonturier en ondernemer Jeroen Komen doet iets wat maar weinigen doen. Met zijn eigen kleine vliegtuigje vliegt hij kriskras door Europa. Hij ontmoet bijzondere mensen op afgelegen plekken, ontsnapt aan vele gevaren, maakt duizenden (lucht)foto’s en zoekt letterlijk de grenzen van de vrijheid op. Tijdens de vele uren in de lucht, ontwikkelt hij langzaam een andere kijk op de wereld en haar bewoners en beseft dat vrijheid soms gebaat is bij regels en kaders.

Sprekerspool is blij Jeroen Komen te kunnen aanbieden als inspirerend spreker.

Biografie

Loopbaan van Jeroen Komen tot nu toe

De hunker naar avontuur trok Jeroen (Amsterdam, 1968) uit vele schoolbanken. Eerst liftend door het Midden-Oosten, later was het zijn IT-bedrijf Knoworries dat hem afleidde van een studie Kunstmatige Intelligentie. Zodra Knoworries stabiel en 25 man groot was, ontsloeg hij zichzelf en kocht uit verveling een vliegtuigje. En opnieuw werd zijn passie zijn professie. Prachtige luchtfoto's en verhalen verschenen in Ik kan vliegen en in Nederland van Boven. Jeroen krijgt veel media-aandacht over hoe hij toch steeds zoveel vrijheid vindt (Financieel Dagblad: “Elke keer als hij iets niet meer leuk vindt, neemt hij er iemand voor aan”).

Ondertussen leidt Jeroen een leven waarin hij kwantiteit vervangen heeft door kwaliteit. In plaats van steeds meer geld verdienen om steeds meer landen te kunnen bezoeken, geniet Jeroen nu van zijn gezin in een rustig dorpje nabij de Belgische grens. Jeroen heeft ontdekt hoe hij met veel minder tevreden is nu hij al tien jaar weer tijd heeft om ergens de volle aandacht aan te geven. Hij verwacht zo nooit meer te hoeven werken (hoewel het ondernemerschap natuurlijk in zijn genen zit). Als vrijwilliger zet Jeroen zich bijvoorbeeld in als operateur voor een filmhuis, als penningmeester voor de ouderraad van de school van zijn dochter, als ambassadeur voor elektrisch rijden en als piloot voor de stichting Hoogvliegers. Met AI probeert Jeroen zijn woning zo slim en duurzaam mogelijk te maken.

Tijdens zijn drukke jaren als IT-ondernemer verbreedde Jeroen zijn horizon bij Junior Chamber International (JCI). Daar vond hij de steun om professioneel te gaan fotograferen, schrijven en spreken. Via zijn JCI-afdeling kreeg hij warme banden met bijvoorbeeld JCI Gent Arteveldehogeschool. Netwerken als Mensa, Couchsurfing en Permanent Beta stuwden zijn veelzijdige bloei verder, tot een persoonlijkheid die circulariteit, autonomie en bewustzijn hoog in het vaandel heeft staan. En daarmee tot voorbeeld wil zijn voor anderen.

Info & booking

Enkele onderwerpen van Jeroen?

  • Avontuur met een zelfgebouwd vliegtuigje (kan dat echt?)
  • Persoonlijk leiderschap: kaders versus vrijheid (strikte landingsprocedure Noordkaap)
  • Respect voor herkomst van cultuurverschillen (geografie Oostenrijk versus Duitsland)
  • Absurde gevolgen van corona-maatregelen (een verlaten Schiphol)
  • Belang van intenties tijdens communicatie (ATC boos vanwege Airspace Infringement)
  • Innovatie (hoe groeit Ikea ingesloten tussen snelweg, kanaal, concurrenten en sportvelden)

Wat kan je verwachten?

Prachtige luchtfoto’s tonen onderwerpen eens vanuit een andere hoek die worden gebruikt als metafoor voor de inspirerende verhalen die Jeroen brengt. Vanaf een afstandje, vanuit hoogover. Beelddenkers in het publiek geven hun ogen de kost, terwijl Jeroen met luchtige verhalen duiding geeft aan details op de foto’s. Bovendien legt Jeroen voortdurend verbanden met actualiteiten uit de organisatie waarvoor hij spreekt.

Je zal verstelt staan van de kennis die hij heeft.

Boek Jeroen Komen nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen