^

Jan Beyne

Jan Beyne

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Duurzaam ondernemen - Sociale economie
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker
Talen
 • nl
 • en

Info & boekingen

Jan Beyne, pionier in Duurzaam Ondernemen en Verandermanagement.

Met een rijke ervaring in strategisch duurzaamheidsadvies en creatief verandermanagement, voorziet Jan een blijvende stempel op hoe organisaties zichzelf heruitvinden om in harmonie te leven met zowel de maatschappij als het milieu.

Als de bevlogen oprichter van Route 2030, een vooraanstaand adviesbureau voor strategisch duurzaamheidsadvies, heeft Jan de kunst van duurzaam ondernemen naar nieuwe hoogten gebracht. Hier gebruikte hij zijn diepgaande kennis van de bedrijfswereld in combinatie met zijn academische inzichten bij Antwerp Management School, waar hij Assistent Professor Sustainability Management is.

Zijn vermogen om de zakelijke logica te verbinden met het streven naar een betere wereld heeft hem tot een veelgevraagde spreker en adviseur gemaakt.

Sprekerspool is blij met deze opkomende spreker.

Biografie

Met een rijke ervaring in strategisch duurzaamheidsadvies en creatief verandermanagement voorziet Jan een blijvende stempel op hoe organisaties zichzelf heruitvinden.

Als bevlogen oprichter van Route 2030, een vooraanstaand adviesbureau voor strategisch duurzaamheidsadvies heeft Jan de kunst van duurzaam ondernemen naar nieuwe hoogten gebracht. Hij gebruikt zijn diepgaande kennis van de bedrijfswereld in combinatie met zijn academische inzichten bij Antwerp Management School.

Een hoogtepunt in Jan's reis is zijn co-auteurschap met Sara Vermeulen van het boek 'De weg naar duurzaam ondernemen'. Het boek werd genomineerd als managementboek in 2022.

Jan gelooft sterk in het creëren van een bedrijfscultuur waarin verandering wordt omarmd als een kans om te groeien. Door zijn inspirerende leiderschap en strategische benadering heeft hij talrijke organisaties geholpen.

Naast zijn expertise in duurzaamheidsmanagement is Jan een gepassioneerde voorvechter van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Hij heeft de gave om deze complexe doelen te vertalen naar praktische stappen die bedrijven kunnen ondernemen om positieve impact te creëren.

In zijn presentaties deelt Jan levendig zijn kennis over duurzaam ondernemen, innovatie, stakeholderengagement en meer. Zijn vermogen om complexe concepten te vereenvoudigen en te communiceren met helderheid en passie maakt hem een bruggenbouwer tussen zakelijke realiteit en duurzaamheidsambities.

Een aspect van Jan's nalatenschap dat niet onopgemerkt kan blijven, is zijn focus op storytelling. Hij begrijpt de kracht van verhalen om mensen te raken en te inspireren. Door middel van meeslepende verhalen heeft Jan duurzaamheid tot leven gebracht, waardoor het niet alleen een strategisch doel is, maar ook een menselijk verlangen.

Naast zijn professionele prestaties is Jan een bewonderenswaardig rolmodel voor jonge professionals die de wereld willen veranderen. Zijn toewijding aan het vinden van evenwicht tussen zakelijk succes en positieve impact weerspiegelde zich in zijn werkzaamheden in Rwanda.

Met een ongeëvenaarde passie voor duurzaamheid, een beproefd leiderschap en een reeks invloedrijke prestaties blijft Jan Beyne een bron van inspiratie voor individuen en organisaties die zich inzetten voor een duurzamere en rechtvaardigere wereld.

Info & booking

Jan Beyne: pionier in Duurzaam Ondernemen en Verandermanagement

In zijn presentaties deelt Jan levendig zijn kennis over duurzaam ondernemen, innovatie, stakeholderengagement en meer. Zijn vermogen om complexe concepten te vereenvoudigen en te communiceren met helderheid en passie maakt hem een bruggenbouwer tussen zakelijke realiteit en duurzaamheidsambities.-

Zijn onderwerpen?

 • Duurzaam Ondernemer

Als bezieler van Route 2030 is Jan gepassioneerd over het integreren van duurzaamheid in bedrijfspraktijken. Jan deelt inzichten over hoe bedrijven hun activiteiten kunnen afstemmen op sociale, ecologische en economische doelstellingen, met oog voor lange termijn impact.

 • SDG's (Sustainable Development Goals)

Jan belicht hoe de 17 SDG's van de Verenigde Naties dienen als universele leidraad voor duurzame ontwikkeling. Hij helpt organisaties begrijpen hoe ze kunnen bijdragen aan deze doelen en zo een positieve invloed kunnen hebben op de wereld.

 • Verandermanagement

Vanuit expertise in creatief verandermanagement deelt Jan methoden en strategieën om organisatorische veranderingen aan te sturen. Hij benadrukt het belang van het betrekken van medewerkers en het creëren van een cultuur die openstaat voor verandering.

 • Innovatie

Jan bespreekt hoe innovatie een drijvende kracht kan zijn achter duurzame groei. Hij inspireert anderen om out-of-the-box te denken en nieuwe oplossingen te vinden die zowel de bedrijfsresultaten als duurzaamheidsdoelen ten goede komen.

 • Stakeholderengagement

Jan deelt inzichten over het betrekken van diverse belanghebbenden, van werknemers tot gemeenschappen en investeerders. Door effectieve stakeholderrelaties kunnen bedrijven hun duurzaamheidsinspanningen versterken.

 • Systeemdenken

Jan legt uit hoe systeemdenken helpt om complexe duurzaamheidsvraagstukken te begrijpen en aan te pakken. Hij laat zien hoe alles met elkaar verbonden is en hoe veranderingen in één deel van het systeem gevolgen hebben voor andere delen.

 • Impactmeting

Jan benadrukt het belang van het meten van de impact van duurzaamheidsinitiatieven. Hij deelt methodologieën om deze impact objectief te beoordelen en te communiceren naar belanghebbenden.

 • Business Case van Duurzaamheid

Jan onthult de voordelen van duurzaam ondernemen voor bedrijven, zowel op financieel gebied als voor merkreputatie en klantenbinding. Hij overtuigt dat duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand kunnen gaan.

 • Strategie voor Duurzaamheid

Jan begeleidt bedrijven bij het ontwikkelen van een strategische aanpak voor duurzaamheid, rekening houdend met hun specifieke doelen en context. Hij legt uit hoe een goed doordachte strategie tastbare resultaten kan opleveren.

 • Storytelling en Duurzaamheid

Jan erkent de kracht van verhalen om duurzaamheidsinspanningen tot leven te brengen. Door effectieve storytelling kunnen bedrijven mensen emotioneel betrekken en bewustwording creëren.

 • Duurzaamheidsrapportering

Jan geeft inzicht in het belang van transparante rapportering van duurzaamheidsprestaties. Je helpt bedrijven bij het communiceren van hun voortgang richting duurzaamheidsdoelen aan diverse belanghebbenden.

Boek Jan Beyne nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen