^

Eva Balemans

Eva Balemans

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpDuurzaam ondernemen - Sociale economie
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker, Moderator
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Eva Balemans spreekt over duurzame gedragsverandering en vertelt je hoe we deze kennis kunnen gebruiken om een mooiere wereld te maken. Ze brengt haar verhaal met veel plezier, inzicht en duidelijkheid.

Wat is duurzame gedragsverandering? Wel, heb je ooit al eens geprobeerd om minder chocolade te eten op een willekeurige zaterdagavond, maar zit je maandag toch terug in de zetel met een chocoladereep in je hand? Ja? Zulke gewoontes zijn moeilijk af te leren, wij homo sapiens leven op gewoontes om onze hersenen energie-efficiënt te gebruiken. Met duurzame gedragsverandering kijken we naar de gewoontes die slecht zijn voor onze planeet, zoals vlees eten, vliegen, … en proberen we deze te doorbreken om plaats te maken voor nieuwe gewoontes.

Eva noemt zichzelf een positive impact marketeer. “Met de juiste marketing, kunnen we positieve impact vergroten en zo de wereld verbeteren!.”

Biografie

Who's that girl?

Eva Balemans behaalde haar master in business economics aan de Universiteit Antwerpen. Al snel is ze in de marketing gedoken. Als creatieveling voelde dat als de beste keuze.

Als consultant werkte ze al snel voor de grote bedrijven, maar al snel kwam ze in aanraking met de donkere kant van marketing, namelijk het green-, queer-, wokewashing. Veel zeggen, maar weinig doen. Daar wilden ze verandering in brengen en zo startte ze Better World Marketing. Een marketing agency die positieve impact wil vergroten door marketing, en dan meer bepaald door duurzame gedragsverandering.

Na haar studies ging Eva een jaar rondreizen in Australië en Nieuw-Zeeland, en daar is ze in contact gekomen met een totaal andere manier van denken.

"Het respect voor dieren, de wereld en de plaatselijke bevolking is er erg groot en dat heeft me aan het denken gezet".

Ze werkte voor The House of Marketing als consultant maar al snel kwam ze in aanraking met de donkere kant van marketing, namelijk het green-, queer-, wokewashing. Veel zeggen, maar weinig doen.

In 2023 behaalde ze een extra diploma aan HOGent.

Vandaag helpt ze bedrijven met de kennis rond gedragsverandering.

  • Samen met Green Circle Salons innoveert ze de kappersmarkt door kappers te helpen met het recylceren van hun producten.
  • Met Ecover werktte ze aan de 'refillution', waar ze klanten inspireerden om hun fles te hergebruiken en deze te hervullen.
  • Met de Duurzame Beleggen Academy, helpt ze duurzame burgers met duurzaam beleggen, want voor het klimaat telt elke cent.

Je kan haar ook aan het werk horen op haar fantastisch Podcast kanaal, People Planet Profit Podcast. Hierin interviewt ze rolmodellen die duurzaam ondernemen. Zo hoopt ze anderen te inspireren om actie te ondernemen.

 

Info & booking

Eva Balemans is een natuurtalent en komt écht tot leven op een podium.

Enkele onderwerpen van Eva?

  • Growth marketing on top
  • Marketing as a service
  • Gedragsverandering als superkracht in de strijd tegen klimaatverandering
  • Marketing voor duurzame bedrijven
  • Humor in communicatie

Wat anderen vertellen

"Ze heeft een sterke creatieve visie en brengt nieuwe dingen op tafel, om de doelgroep aan te spreken."

"Door Eva's persoonlijkheid, kennis en ervaring in de non-profit sector was er direct een klik."

We zijn enorm blij dat Eva deel uitmaakt van Sprekerspool.

 

Boek Eva Balemans nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen