^

Aaron Thierens

Aaron Thierens

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpDuurzaam ondernemen - Sociale economie, Duurzaamheid - Klimaat - Energie
Te boeken alsKeynote spreker, storyteller, inspirator
Talen
 • nl
 • en

Info & boekingen

Op zoek naar een spreker die gedreven is door sociaal circulaire economie in de breedste zin van het woord?

In dat geval zit je goed bij Aaron Thierens. Aaron is een gedreven ondernemer en een ambassadeur van de circulaire economie. Wie circulaire economie zegt weet dat ook de sociale economie niet veraf is, zeker wanneer je de productie lokaal, eerlijke en met een positieve impact wil houden.

Biografie

Aaron werd niet geboren in een ondernemersgezin en was ook zeker niet altijd geboeid door de termen ecologie en duurzaamheid, laat staan circulariteit. Maar dankzij een docent tijdens zijn opleiding Productontwerpen kreeg hij toch wat voeling met duurzaamheid en kwam de interesse vanzelf. Wat deed hij sindsdien?

 • Hij startte een onderneming op die het eerste circulaire akoestisch wandpaneel op de markt bracht,
 • nam deel aan The Circular Kickstart (een acceleratorprogramma voor circulaire ondernemingen),
 • en zette de theorie van het ecologische ontwerpen en de circulaire economie in de praktijk om.

Zaadje werd geplant in 2020

Voor een schoolproject mocht Aaron Thierens een nieuwe toepassing voor gerecycleerd jeansgaren bedenken. Al snel kwam hij op het idee om een milieuvriendelijke, akoestische toepassing uit te werken. Momenteel worden akoestische producten vaak vervaardigd uit PU/PS-schuim, maar dat is enorm schadelijk voor ons ecosysteem en de mensen die er dagelijks mee moeten werken. Zo richtte hij zijn start-up bedrijf op.

De panelen van Resound zijn toegankelijk, stijlvol en volledig modulair. Ze bestaan bovendien uit gerecycleerde materialen en zijn dankzij de gekozen verbindingsmethoden 100% recycleerbaar. Je kan ze:

 • ophangen aan de muur,
 • op een bureau plaatsen en gemakkelijk aaneen monteren,
 • afwerken met een hoes in een kleur naar keuze
 • en jarenlang genieten van een optimale akoestiek.

De startup Resound uit Belsele van zaakvoerder Aaron Thierens (22) creëert akoestische panelen en doet dat met een wel heel opvallend soort materiaal.

Info & booking

Als ondernemer kiest Aaron resoluut voor lokale leveranciers die duurzame materialen  aanbieden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat centraal in zijn denk- en werkwijze. De materialen zijn daarom ook geproduceerd en geassembleerd in België en Nederland.

Aaron probeert een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk na te laten op de wereld en de sector. Resound streeft ernaar pionier te zijn in zijn sector door het circulaire verhaal hoog in het vaandel te dragen en volledig circulaire producten aan te bieden.

Hij wil zijn verhaal brengen vooral om anderen te inspireren!

En zijn verhaal is écht de moeite waard.

Sprekerspool geeft jong talent zoals Aaron een podium en wil hem daar uiteraard graag bij helpen.

Professionele hoogtepunten van Aaron Thierens

 • Aaron combineert zijn onderneming met zijn studies en werd in 2022 finalist student-ondernemer van het jaar
 • Hij neemt deel aan Batibouw 2022
 • Pannel-lid van een inspiratiedebat circulair ondernemen op de dag van de ondernemer 2022 in samenwerking mer Unizo en Artevelde Hogeschool
 • Wordt geselecteerd voor Start it @KBC
 • Start momenteel samen met Xerius en BAAS een project om jongeren in het secundair onderwijs warm te maken voor het (student-) ondernemerschap

Boek Aaron Thierens nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen