^

Thijs Van Wingen

Thijs Van Wingen

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpDuurzaam ondernemen - Sociale economie
Te boeken alsStoryteller
Talen
  • nl

Info & boekingen

Op zoek naar een spreker die enthousiast kan vertellen over waarde(n)creatie, hernieuwbare energie, circulair en sociaal ondernemerschap, vooral op het vlak van elektrisch varen? In dat geval is Thijs Van Wingen jouw spreker!

Als rasechte storyteller heeft hij het over Straal, een atypische circulair idee in een vastgeroeste sector. Zijn verhaal is pril en nog dagelijks in opbouw.

Biografie

Thijs Van Wingen is nog jong, geboren in 1993. Zijn studies strategisch management en energietechnologie leverden hem de functie op van algemeen directeur P&E Lowlands BV. Dit Nederlandse bedrijf is actief in elektrisch varen, elektrische aandrijvingen, lithium accu’s en fuel cells (waterstof).

Thijs is ook de co-founder van Straal vzw, een atypische circulaire start-up. Samen met enkele companen vertrekt hij vanuit een verhaal eerder dan vanuit een product of dienst.

Thijs Van Wingen vaart vernieuwend verder

Met Straal vzw wil Thijs een nieuw leven geven aan weesboten. Eens die zijn opgeknapt, worden ze ingezet in een deelvloot en kan iedereen ze huren.

Straal geeft als circulaire start-up polyester dus een tweede leven. In open werkplaatsen toont Thijs hoe hij de boten renoveert. Daarmee wil hij mensen aanzetten hetzelfde te doen.

Info & booking

Op dit ogenblik is Straal nog een proefproject, maar het zou fijn zijn om door te groeien tot een kenniscentrum en community van bootrenovatie. Bedoeling is heel de bootjesketen te herschrijven, van productie tot gebruik en nog veel verder.

Ondernemen is de manier van Thijs om vrolijk door het leven te gaan. Zoals iedereen haalt hij zijn motivatie uit het najagen van betekenisvolle doelen. En als ondernemer heeft hij best veel vrijheid om die te stellen. Dat is alvast de mening van Thijs.

Hij houdt zich bezig met wereldverbeterende topics zoals emissievrij, inclusief, circulair… Hiervan deel uitmaken heeft veel te maken met zijn interesses en omgeving. Hij probeert authentiek en respectvol te zijn in zijn werk, want “werken is leven”.

Deze doorzetter vol creatieve ideeën kan soms heel chaotisch zijn voor anderen en zichzelf. Maar hij is ook een geboren storyteller, enthousiast, gedreven en met het hart op de juiste plaats.

Boek Thijs Van Wingen nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen