^

Marc Beenders en Dr. Prof Pieter Vandekerkhof

Marc Beenders en Dr. Prof Pieter Vandekerkhof

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Duurzaam ondernemen - Sociale economie
Te boeken alsKeynote spreker
Talen
  • nl

Info & boekingen

Marc Beenders en Dr. Prof Pieter Vandekerkhof brengen softskills terug naar de onderneming. Ze brengen bijzonder activerende Keynotes en focussen zich daarbij op ondernemers, intrapreneurs en studenten. 

Marc Beenders ademt de startupcultuur als community manager van het Limburgs startup ecosysteem. Pieter Vandekerhof gelooft rotsvast in de extra troef van soft skills en hoopt door te focussen op de menselijke aspecten het ondernemerslandschap nog productiever te maken.

Heel bewust komen ze als duo bij jou langs en verenigen hun talenten.

Biografie

Marc Beenders ademt de startupcultuur

Marc ademt de startupcultuurals community manager van het Limburgs startup ecosysteem dat bestaat uit verschillende incubatoren en stakeholders. Hij heeft ondernemerschap altijd gecombineerd met werknemer zijn. Gestart als eventmanager voor sportwedstrijden om vervolgens een eigen bedrijf uit de grond de stampen in herensieraden waarbij een nieuw merk ‘Gemini’ internationaal werd uitgerold. Als derde bedrijf heeft hij een influencerplatform opgestart. Na de verkoop van zijn bedrijf heeft hij zijn kennis en ervaring gebruikt als coach voor (jonge) ondernemers. Gelooft heilig in de kracht van soft skills. Het verschil in ondernemen wordt pas gemaakt op vlak van emotionele intelligentie. Een skill die aangeleerd en verbeterd kan worden.

Pieter Vandekerkhof is verbonden aan het Research Center for Entrepreneurship

Pieter  is verbonden aan het Research Center for Entrepreneurship& Family Firms (RCEF) van de Universiteit Hasselt. Daarbinnen is hij de voortrekker van het ondernemerschapsluik dat zich bezig houdt met ondernemend onderwijs, onderzoek rond tal van facetten van het ondernemerschap alsook praktijkgerichte vraagstukken rond ondernemende aspecten in de maatschappij.  Na zijn economische studies behaalde hij zijn doctoraat waarin hij teamdynamieken in managementteams van familiebedrijven onderzocht. Zijn ondernemende mindset deed hem meer en meer neigen naar de wondere wereld van ondernemerschap.
Pieter schreef tal van academische artikelen over ondernemers, en intrapreneurship. Hij gebruikt  zijn expertise om student-ondernemers en groeibedrijven naar een hoger niveau te tillen. Het aspect soft skills komt hierbij de laatste jaren meer en meer aan bod.

Luister even mee naar een podcast 'Hoe start je een succesvolle onderneming?'.

Info & booking

Dit originele en verfrissend duo brengt een verhaal dat jou op weg helpt met de juiste handvaten om als ondernemer het verschil te maken. Ondernemers en intrapreneurs moeten over heel wat vaardigheden beschikken om hun loopbaan succesvol uit te bouwen en hun ondernemerspotentieel zo optimaal mogelijk te benutten.

Soft skills treden daarbij steeds meer uit de schaduw van de meer traditionele, stabiele, logische, meetbare en testbare hard skills. Toch is het ontwikkelen van deze meer abstracte, interpersoonlijke en op ervaring gerichte soft skills niet altijd even eenvoudig. Hun boek stelt op een onderzoeksmatig ingebedde maar zeer praktische wijze (startende) ondernemers en intrapreneurs in staat om zich verder te ontwikkelen op het vlak van vijf grote categorieën: communicatie, creativiteit, growth mindset, teamwerking, attitude.

Wil je naast het lezen van het boek deelnemen aan een sessie waar we dieper in gaan op Soft Skills?

Wat kan je verwachten?

  • Wil je je soft skills nog verder aanscherpen?
  • Keynote van 1,5 uur is een ideale manier om het boek te leren kennen.

Getuigenissen over Marc Beenders en Pieter Vandekerkhof

"In dit boek draait alles om het lange leerproces dat ik, net zoals zovelen, met vallen en opstaan heb afgelegd.  Bij het lezen zal de wetenschappelijk onderbouwde inhoud je ongetwijfeld boeien. Maar aarzel vooral niet om wat je leest ook in de praktijk om te zetten."Hans Bourlon, CEO Studio 100

Boek Marc Beenders en Dr. Prof Pieter Vandekerkhof nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen