^

Laura Van Wingen

Laura Van Wingen

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpDuurzaam ondernemen - Sociale economie
Te boeken alsInspirator, Fluisteraar, Workshop of atelier
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Op zoek naar een spreker die kunst en creativiteit hoog waardeert als middel bij uitstek om mensen te verbinden? Die sociale inclusie hoog op de waardenschaal heeft staan? Sociaal geëngageerd door het leven stapt en alles doet in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen? En die last but not least afval tot kunst verheft?

In dat geval zit je goed bij Laura Van Wingen, oprichtster van vzw KunstBaan. Zij gebruikt kunst als springplank voor de sociale inclusie van volwassenen met een verstandelijke beperking.

 

 

Biografie

Laura Van Wingen is een sociaal geëngageerde Master in de Kunstwetenschappen met liefde voor kunst, maar ook voor het ondernemerschap. In 2016 richtte ze vzw KunstBaan op.

Kunstbaan was het resultaat van een jarenlange vrijwilligerswerk met mensen met een beperking. Die activiteiten ging meer en meer de artistieke kant op. En op een bepaald moment besloot Laura er professioneel iets mee te doen.

Laura van Wingen focust op bedrijven

Omdat ze zich vooral richt op sociale inclusie leek de bedrijfswereld voor Laura een boeiende sector om haar kunstprojecten te organiseren.

KunstBaan trekt met teams van volwassenen met een verstandelijke beperking naar bedrijven en maakt er kunstwerken. Voor de mensen met een beperking is dit een project binnen hun dagprogramma. Ze bevinden zich op een reguliere werkvloer én zijn artistiek actief.

Voor bedrijven is het dan weer een unieke kans om mensen met een beperking te verwelkomen op hun bedrijfsterrein en hen aan de slag te laten gaan met restmaterialen.

Info & booking

Wat Laura doet heeft voordelen voor beide partijen.

Voordelen voor bedrijven

Elk bedrijf wenst een aangename werkvloer te creëren voor zijn werknemers. Kunst is daar een belangrijk onderdeel van.

Kunst in bedrijfsgebouwen is een meerwaarde. Zeker als die geïnspireerd is op hun missie of activiteiten én opgebouwd uit hun (rest)materiaal, Wis je dat de afvalcontainers van bedrijven vaak ware schatkisten zijn om creatief mee aan de slag te gaan.

Bedrijven die met KunstBaan in zee gaan kiezen ervoor hun deuren open te zetten voor waardevolle ontmoetingen op hun site.

Voordelen voor mensen met een beperking

Mensen met een beperking krijgen via een artistieke weg toegang tot de reguliere werkvloer, en dat blijft een meerwaarde.

Een medewerker leidt hen eerst rond in het bedrijf. Op die manier weten ze goed welke activiteiten er plaatsvinden en waar de materialen precies vandaan komen.

 

Boek Laura Van Wingen nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen