^

Inge Jonckheere

Inge Jonckheere

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpDuurzaamheid - Klimaat - Energie, Ontwikkelingshulp
Te boeken alsKeynote spreker, Public speaker, Gast webinar
Talen
  • nl
  • fr
  • en

Info & boekingen

Inge Jonckheere heeft bijzonder veel ervaring als inspirerende keynote spreker.

Ze maakt deel uit van een resem wetenschappelijke & professionele panels en conferenties voor gevarieerde publieksdoelgroepen in Europa en over de hele wereld eigenlijk.

Zo sprak ze voor de Europese commissie, het Europees Parlement, non-profitorganisaties, internationale PhD-studenten, (top)wetenschappers wereldwijd. Ook de politieke en diplomatieke wereld, technici, ondernemers en werknemers, bejaardenverenigingen en scholen, tot zelfs voor een kleuterschooltje… zijn haar niet vreemd.

Inge is Head of Green Solutions Division bij ESA.

Inge kijkt ernaar om jou via Sprekerspool een bevlogen en begeesterende lezing te bezorgen.

Biografie

Inge Jonckheere is bio-ir van opleiding met een doctoraat in aardobservatie en teledetectie (satellietkunde). Polyvalente duizendpoot, met een wijde interesse voor klimaats- en ruimtevaarttoepassingen.
Ze reisde de laatste 15 jaar de wereld rond voor de opbouw en gebruik van satelliet systemen om de aardbedekking te monitoren om het land-en bosbeheer te verbeteren en meer duurzaamheid te verzekeren in ontwikkelingslanden. Vorig jaar maakte ze deel uit van de Europese astronautenselectie, en voor Belgie neemt ze deel aan het Internationaal Klimaatpanel (IPCC) en is ze experte voor het VN Klimaatsakkoord (UNFCCC).
Haar vzw #Bethechange focust op kortfilms om een positieve boodschap te brengen rond duurzaamheidsoplossingen. In haar vrije tijd is ze een kunst-, muziek en cultuurliefhebber en als fashion designer is ze geïnteresseerd in duurzame mode en het (her)gebruik van oude stoffen voor nieuwe designs.
Anno 2024 werkt Inge bij ESA: European Space Agency beter bekent als ESA waar ze Head of Green Solutions Division geworden in Frascati (Rome)!

Info & booking

Inge Jonckheere heeft heel wat ervaring als inspirerende keynote spreker. 

Uitgelichte onderwerpen van Inge Jonckheere

  • Wat hebben klimaat en ruimtevaart met mekaar gemeen?
  • Ontwikkelingssamenwerking, humanitaire hulp en duurzaamheid
Boek Inge Jonckheere bij sprekerspool

Boek Inge Jonckheere nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen