^

Gerrit Sarens

Gerrit Sarens

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement
Te boeken alsKeynote speaker, public speaker, storryteller, gast van webinar
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Gerrit Sarens raakte in de ban van leiderschap vanuit zijn eigen traumatische ervaringen met leiders en de talrijke worstelingen sinds hij zelf mee aan het stuur zit. Na 15 jaar als docent, onderzoeker en vicedecaan trok hij in 2017 de academische deur achter zich dicht en ging de bedrijfswereld in. In 2020 richtte hij het mentoringbedrijf Ambits op.

In zijn keynote loods Gerrit je door de belangrijkste inzichten rond leiderschap. Hij doe dit op een interactieve manier, neemt daarbij geen blad voor de mond en benoemt de zaken zoals ze zijn. “Elke leider trapt vroeg of laat in één of meerdere van de leiderschapsvalkuilen”

Wie Gerrit Sarens als spreker uitnodigt zal niet teleurgesteld zijn.

Sprekerspool is blij Gerrit te kunnen aanbieden als inspirerend spreker.

 

Biografie

Gerrit (°1981) startte, na zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Gent, zijn loopbaan in de universitaire wereld. In 2007 behaalde hij een doctoraat aan dezelfde universiteit. Van 2007 tot 2017 was hij professor aan de Université Catholique de Louvain alsook gastdocent aan meerdere buitenlandse universiteiten. Hij was de laatste 3 jaar van zijn academische loopbaan ook vice-decaan van de Louvain School of Management.

Midden 2017 gooide hij het over een andere boeg en ging aan de slag als commercieel directeur in een IT consultancy bedrijf dat bij mee van startup naar scale-up heeft gebracht.

In maart 2020 richtte hij Ambits op. Ambits ondersteunt leidinggevenden op alle niveaus door middel van mentoring, wat in België tot op vandaag nog steeds een unieke service is. Op vandaag werkt Ambits voor meer dan 80 bedrijven in België in zowel de private als publiek sector. Op vandaag zijn er in België meer dan 120 mentoren die via Ambits hun kennis en ervaring op vlak van leiderschap doorgeven.

In mei 2023 publiceerde hij het boek Leiderschap: De Ongemakkelijke Waarheid. Gerrit’s keynote draagt dezelfde titel en is een beknopte versie van het boek.

Heel recent maakte Sarens er ook een podcast over en kan je hier te beluisteren.

Info & booking

Leiderschap is zo oud als er levende wezens zijn op deze planeet. Over leiderschap zijn al heel wat theorieën bedacht en geschreven, de ene al meer gestaafd door onderzoek dan de andere. Het is een populair onderwerp in tal van bedrijfsgerichte opleidingen, binnen en buiten academische muren.

Sarens ontwaarde vijf valkuilen waarin leiders onbewust trappen bij het aansturen van een organisatie of bedrijf en het coachen van een team. Hij kaart de oorzaken aan achter die leiderspijnen en gaat daarbij tot op het bot. Dankzij zijn inzichten kunnen leiders (h)erkennen waarom hun leiderschap niet loopt zoals verwacht.

De keynote is gebaseerd op de ervaringen die de Ambits mentoren opdeden in het begeleiden van meer dan 200 leidinggevenden. Uit de analyse van deze mentoringtrajecten bleek dat er telkens 5 leiderschapsvalkuilen terugkwamen waar iedere manager vroeg of laat in trapt. In de keynote gaan we dus samen met Gerrit deze 5 valkuilen ontdekken aan de hand van de typische symptomen. Per valkuil zullen we ook een aantal adviezen krijgen hoe we uit de valkuil kunnen geraken. Gerrit staat ook stil bij de oorzaken van slecht leiderschap alsook de impact ervan. Zoals de titel het al doet vermoeden, dit wordt een ongemakkelijk moment…

  • Leiderschap: de ongemakkelijke waarheid - Een ongefilterd beeld van hoe leiderschap écht is

Wat kan je verwachten?

Zeer Interactieve keynote ongefilterd gebracht en soms een tikkeltje uitvergroot om een punt te maken.

Boek Gerrit Sarens nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen