^

Elke Leyman

Elke Leyman

Kenmerken

PrijsindicatiePrijs op aanvraag
OnderwerpBedrijfscultuur - Leiderschap - Verandermanagement, Duurzaam ondernemen - Sociale economie
Te boeken alsKeynote spreker, storyteller, inspirator
Talen
  • nl
  • en

Info & boekingen

Als CEO van Re-story en vanuit haar persoonlijke missie wil Elke Leyman de community laten groeien. Zodat de community een plek wordt waar mensen hun innerlijke kracht, persoonlijke eigenheid en dromen gaan samenleggen. Een plek waar mensen elkaar helpen aan de slag te gaan en in beweging te komen. Een plek om thuis te komen, elkaar werkelijk te ontmoeten en verbinding te ervaren en voelen. Die verbinding, is nodig om wezenlijk te veranderen.

“In iedereen schuilt een prachtige parel”

Biografie

In het Gents zeggen ze het heel mooi: "Iedereen is een bijou"

Zo ziet Elke Leyman het ook: in iedereen schuilt een prachtige parel. De een al beter ingepakt of weggestopt dan de ander.

Haar persoonlijke missie is om die parels bij mensen naar boven te halen zodat ze weer gaan stralen. Omdat ze gelooft dat, als mensen hun eigen parel en die van anderen gaan zien, ze veel makkelijker vanuit liefde en respect hun ruimte durven innemen en een ander ruimte geven en gunnen zonder zichzelf onveilig te voelen. Op die manier wordt de wereld een stuk lichter!

Vanuit deze persoonlijke missie ontwikkelde Elke in 2015 het Blik Vol Waardering als relatiegeschenk. Omdat je relatie je geschenk is.

In 2019 heeft ze samen met haar man Mischa Verheijden het boek 'Disrupt jezelf: als je écht de wereld vooruit wil helpen, begin dan met innoveren aan de binnenkant' geschreven. Het boek is een bundeling van interviews en verhalen die laten zien dat crises op macro- en microniveau vergelijkbaar zijn en elkaar beïnvloeden: alles is met alles verbonden.

In 2021 richtte ze samen met Mischa en Geert Degrande de erkende coöperatieve vennootschap Re-story op. Re-story telt inmiddels bijna honderd coöperanten die een community vormen en de toekomst als een gezamenlijke onderneming zien. Vanuit de idee en overtuiging: het kan wél anders.

 

Info & booking

Vanuit haar eigen verhaal en het verhaal van Re-story schreef Elke Leyman een keynote. Haar doel: geen saaie lezing met ondersteunende slides. Eerder iets speels. Een belevenis waardoor de toeschouwers geraakt worden.

Inspiratiesessie: ‘Illusie van Machteloosheid: jij bent degene waar jij op zit te wachten’ (20 minuten)

In de ‘ Illusie van Machteloosheid’ verweeft Elke haar eigen leven met wat leeft in de wereld. Zijn we als individu te klein of kan elk van ons écht het verschil maken?!

Een speelse monoloog over het durven opnemen van engagement. Verweven met persoonlijke anekdotes en een olijke afrekening met oude demonen.

De voorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met actrice Anna Vercammen.

Getuigenissen

"Persoonlijk en herkenbaar. Troostend en motiverend." - Luc De Bruyne

" Intieme monoloog. Persoonlijk en toch zo herkenbaar." - Geert Van Hout

“Haar woorden - machteloos op papier – transformeert ze met groot spelplezier in resolute daadkracht. Elke Leyman maakte me op slag een nutteloze illusie armer en veel goesting rijker. Om het anders te doen, omdat het écht kan, en wel nu!”- Mariken Julie

"Meeslepend spel, stemt tot nadenken." - Vicky Kiekens

 

Keynote ‘Disrupt jezelf’ 

We leven in een tijd van evolutionaire revolutie. Stapsgewijs verandert alles radicaal. Alleen focussen we voor de ontwikkeling van onze wereld teveel op de hardware: technologie, economie, wet- en regelgeving. En te weinig op de software: hoe we denken, kijken en voelen.

In deze keynote laat Elke zien, begrijpen en mee-maken dat als we onze in crisis verkerende systemen echt willen laten evolueren we eerst op zoek moeten gaan naar onze rol in die systemen. Het is een shift. Stilstaan en met andere ogen zien.’

 

 

Boek Elke Leyman nu als spreker

Authentiek, gepassioneerd en deskundig. Elke spreker verbonden aan Sprekerspool beschikt over deze eigenschappen. Gegarandeerd!

Info & boekingen